‘NEXT Wyman’ heeft eerste renster beet

‘NEXT Wyman’ heeft eerste renster beet

‘NEXT Wyman’, het project van de Britse veldrijdster Helen Wyman krijgt alsmaar meer vorm. Vandaag maakte Wyman haar eerste renster bekend. De Britse youngster Amira Mellor zal vanaf 1 september de kleuren verdedigen van ‘NEXT Wyman’. Op die manier zal ze dus ook onder begeleiding van Wyman zelf komen te staan.

Het ambitieuze project ‘NEXT Wyman’ krijgt vorm. Wyman zelf was al een tijdje rond met haar eerste renster Amira Mellor maar omdat die eerst nog het trainingskamp van de UCI in Aigle afwerkte, wordt het nieuws nu pas bekend gemaakt.

Mellor is een echt Brits talent en toonde in het verleden al mooie dingen. Op amper 18-jarige leeftijd (2015) maakte Mellor al deel uit van de Britse selectie voor de wereldbekers en mocht ze mee naar het WK in Tabor tussen de dames elites.

Mellor verdedigt momenteel nog de kleuren van Matrix Procycling maar vanaf 1 september zal ze dus te zien zijn in de kleuren van ‘NEXT Wyman’. Mellor zal haar veldritseizoen aanvatten in Amerika.

“Amira is gefocust op haar doelen in het veldrijden en zette de voorbije maanden een serieuze stap voorwaarts”, licht Helen Wyman toe. “Tijdens de laatste trainingsritjes met Amira voor haar vertrek naar Aigle hebben we de plannen trouwens afgerond.”

“Amira heeft het potentieel om zich volgend seizoen in de top tien te nestelen tijdens het wereldkampioenschap voor dames beloften. Binnen drie jaar zie ik haar zelfs op het podium staan. Amira werkt er hard voor en heeft talent. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze volgend jaar snel zal opschuiven in de wereldranking.”

Niet enkel Wyman zelf is opgetogen maar ook Mellor die binnenkort begint aan een finaal trainingskamp in Frankrijk is trots. “Met de steun, het materiaal en de raad van het team hoop ik mij  in de toekomst verder te kunnen ontplooien.”

“Ik kijk vooral uit naar de samenwerking met Helen. Haar kennis, zowel op als naast de fiets zullen van mij een completere renster maken. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen en naar de start met het nieuwe team. Bring on the mud.”

Ook sponsors stappen mee in het verhaal

Niet enkel op het sportieve vlak groeit het project. Ook op financieel vlak ziet het er goed uit. ‘NEXT Wyman’ maakt volgende week ook de eerste sponsors bekend. Kort daarna zal ook het programma worden meegedeeld.

Lees ook:  Helen Wyman lanceert ‘NEXT Wyman’