Corne Lepoeter excuseert zich: “Zo was het niet bedoeld”

Corne Lepoeter excuseert zich: “Zo was het niet bedoeld”

Gisteren ontstond er heel wat ophef rond een uitspraak van Young Telenet-Fideavoorzitter Corne Lepoeter. Dat we dan vandaag toch naast het podium grijpen is de verdienste van het ploegenspel van Lares-Dolcini. Met drie man mee op kop, twee man rijden weg en de derde knijpt de remmen dicht, dan is het bekeken. (…) De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”, liet hij optekenen op de teamwebsite nadat Lares-Doltcini de juniorenwedstrijd in Wiekevorst domineerde. 

Uiteraard was Lares-Doltciniploegleider Andre Tummeleer niet opgezet met de uitspraak. Hij vond het logisch dat als twee ploegmaten aan de leiding rijden, een derde renner niet mee moet achtervolgen. Ook Lepoeter geeft nu toe dat de uitspraak anders overkwam dan hij bedoelde.

“Het was zeker niet bedoeld als vernedering van de concurrentie”, liet hij aan onze redactie weten. “Ik heb veel bewondering en respect voor de renners van Lares-Doltcini en andere ploegen. Ook hun ploegtactiek is volkomen normaal in deze situatie. Mocht mijn uitspraak voor anderen verkeerd zijn overgekomen dan excuseer ik me daarvoor.”

“Onze renners hadden heel sterk gereden. Ik bedoelde met mijn uitspraak dat er nog zoveel belangrijke wedstrijden komen en dat ze zich nog niet druk moesten maken over de uitslag.”

Lees ook – Corné Lepoeter doet krasse uitspraak: “Eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”