Corné Lepoeter doet krasse uitspraak: “Eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”

Corné Lepoeter doet krasse uitspraak: “Eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”

Young Telenet-Fidea geraakte de afgelopen twee weekends net niet op het podium. Voorzitter Corné Lepoeter is toch tevreden over de prestaties van zijn junioren, maar is hard voor de concurrentie. 

“Wanneer je ziet dat eerstejaarsjunior Andreas Goeman vanaf ronde één volop meestrijdt voor het podium mag je alleen maar trots zijn. Zeker als je ziet dat hij het gros van het kopwerk in de achtervolgende groep op zich nam. Ook had hij het tactisch inzicht om te temporiseren toen Alessio aansloot“, klonk hij op de teamwebsite.

“Alessio Dhoore was in mijn ogen één van de sterkste, persoonlijk denk ik de sterkste, man in koers. Wanneer je ziet hoe hij zich vanaf positie 78 terugvecht naar een positie in de groep die strijd om de derde plaats, dan kun je alleen maar concluderen dat hij klaar is voor het grote werk.”

“Dat we dan vandaag toch naast het podium grijpen is de verdienste van het ploegenspel van Lares-Dolcini. Met drie man mee op kop, twee man rijden weg en de derde knijpt de remmen dicht, dan is het bekeken. It’s all in the game. Maar liever nu dan wanneer het ertoe doet. De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”, sloot hij af met een krasse uitspraak.

Tummeleer reageert: “Zo’n uitspraak doe je niet”

Ploegleider Andre Tummeleer was alles behalve ‘happy’ met de uitspraak. “Telenet-Fidea reed jaren zo rond en greep alle zeges en ereplaatsen. Nooit hebben we zoiets durven schrijven”, reageerde hij gebeten. “Dat de derde man niet meerijdt in zo’n situatie, is denk ik de normaalste zaak. De prestaties van hun renners waren ook top. Nu zeker van Alessio en Andreas, maar zo’n uitspraak doe je niet.”