BK – Nys vs. Coremans

BK – Nys vs. Coremans

Bij de eerstejaarsnieuwelingen belooft het zaterdag een spannende strijd te worden tussen Thibau Nys en Dante Coremans. Met een vierde plaats in ‘zijn’ Baal lijkt Nys dan ook helemaal klaar om de strijd aan te gaan met Coremans. 

“Ik kijk er heel erg hard naar uit”, blikt Thibau Nys vooruit. “Het rondje ligt me normaal gezien wel. Ik denk ook dat het de juiste beslissing is geweest om het parcours in te korten, anders had het er misschien wel wat over geweest.”

Zo kortte de organisatie het parcours voor de nieuwelingen en dames in. Nys zakt alvast voor niets minder dan de tricolore trui af naar Oostende. “Ik zal pas achteraf tevreden kunnen zijn als ik de trui mee naar huis kan nemen. Voor niets minder zak ik dan ook  af naar Oostende.”

Spannende strijd

Naast Nys maakt Dante Coremans Misschien wel de meeste kans op de titel. Hij verwacht dan ook een spannende strijd met Nys. “Het podium moet er wel inzitten. Lopen kan ik goed en ook het zand moet normaal gezien wel lukken. Ik verwacht alvast een spannende strijd tussen Thibau en mij.”

Als twee honden vechten om een been loopt misschien wel een derde er mee heen. Met dit spreekwoord zullen de twee topfavorieten rekening moeten houden. Zo liggen er ook dit jaar bij de eerstejaarsnieuwelingen een hele boel kapers op de kust. Lees hier een eerdere voorbeschouwing met de outsiders.