BK – Eerstejaars Lauryssen & co jagen op topfavorieten Nys en Coremans

BK – Eerstejaars Lauryssen & co jagen op topfavorieten Nys en Coremans

Een tweestrijd kondigt zich aan bij de eerstejaarsnieuwelingen in het zand van Oostende. Dante Coremans en Thibau Nys steken er bovenuit in hun categorie, toch zal er nog stevig gestreden worden voor de podiumplaatsen. Uiteraard is het duo ook niet feilloos.

Een van die uitdagers is Yorben Lauryssen. Hij werd enkele weken geleden nog West-Vlaamskampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. Als hij ook de Belgische titel wil veroveren zal hij moeten afrekenen met die twee topfavorieten. “Ik verwacht een plaats in de top vijf”, blikt Lauryssen vooruit.

“Maar een podiumplaats zou natuurlijk super zijn. Ik geloof ook in de titel, anders moet je namelijk niet aan de start staan op een BK.” De renner van Lares-Doltcini verkende de omloop al. “De wind zal zeker een rol spelen, je zit dan ook aan de kust. Het zand en de looppassages zijn zeker in mijn voordeel. Ik vind het een supermooi parcours.”

“Rugproblemen”

Een andere outsider is zeker Lennert Belmans. De man van IKO Enertherm-Beobank heeft echter enkele mindere weken achter de rug. “Nee, het ging inderdaad niet zoals ik het wou”, bekende hij eerlijk. “Ik heb de laatste weken veel last gehad van mijn rug. In Bredene was het gevoel goed, maar in Baal had ik dan weer een echt slechte dag.”

Het gaat dus met ups-and-downs voor Belmans. “Als ik in een up zit moet een top vijf er zeker inzitten en misschien wel het podium als alles goed valt. De topfavorieten? Ik denk dat we daarvoor niet rond Thibau Nys en Dante Coremans kunnen”, besloot hij.

baa_3969Ook Arne Baers en Ward Huybs (foto) mogen we niet uit het oog verliezen. Eerstgenoemde was de afgelopen maanden erg actief in de populaire Luikse crossen en werd daar zelfs eindwinnaar van de Challenge Henri Bensberg.

Ward Huybs op zijn beurt afgelopen zondag in Baal nog tiende op enkele seconden van Dante Coremans en is heel het seizoen al sterk bezig. Zo stond Huybs onder meer op het podium in Lichtaart en Koningshooikt. Verder zijn er nog eerstejaars die op zo’n BK de kop opsteken, het is namelijk de eerste en enige keer dat ze aan de start verschijnen zonder hun één jaar oudere collega’s.

Tekst – Brecht Toelen & Marnick Vankevelaer