VIDEO

Audio – Verrassende naam Tom Pidcock: “Ik ga voor het WK-podium”

VIDEO

Audio – Verrassende naam Tom Pidcock: “Ik ga voor het WK-podium”

Voor onze trouwste lezers moet de naam van de Brit Tom Pidcock een belletje doen rinkelen. In de eindejaarsperiode beschreven we hem als één van de grootste Britse talenten van deze generatie. In Hoogerheide maakte hij deze rol helemaal waar met een onverwachte tweede plaats. 

Onverwacht? Als je het aan hem vraagt niet. Pidcock, die het veldrijden momenteel nog combineert met de piste en de weg, klonk in december al ambitieus. “Volgend jaar leg ik me toe op het veld, omdat ik er in geloof wereldkampioen te kunnen worden.”

Die ambities lijken na vandaag terecht. “Het was een moeilijke wedstrijd voor me, aangezien ik maar drie UCI-punten heb. Ik moest daardoor hellemaal achteraan starten en me een weg bannen door het deelnemersveld. Toen ik rond de elfde plaats kwam te zitten merkte ik dat de kopgroep het tempo liet zakken.”

“Ik geloofde erin en dichtte de kloof met de groep.” Daar bleef het niet bij. “Op de weg koos ik resoluut voor de aanval. Gage Hecht ging nog even mee, maar in de laatste ronde kon ik hem toch achter mij laten. Deze wedstrijd geeft me heel veel extra vertrouwen. Afgelopen week was ik ook nog ziek, maar als je dit resultaat ziet weet ik weer waarvoor ik elke week train.”

Een kanshebber bij voor het podium van het wereldkampioenschap in Zolder? Hij gelooft er in elk geval in. “Een nieuw podium is volgende week het grote doel. Ik geloof er echt in. De snelle omloop ligt me wel, dus ik denk dat ik ver kan geraken als ik deze keer zonder vallen mijn wedstrijd kan afwerken”, besloot hij.

Lees ook – Maak kennis met de toekomst van het Britse veldrijden