ZZPR.nl-Orange Babies geeft Lizzy Witlox en Koen van Helvoirt een plaats

ZZPR.nl-Orange Babies geeft Lizzy Witlox en Koen van Helvoirt een plaats

Lizzy Witlox verhuist naar het Orange Babies Cycling Team. De talentvolle Nederlandse mocht naar alle Wereldbekers en reed naar een zevende plaats op het Europese kampioenschap in Lorsch. Die goede prestaties geven Witlox de kans om na haar vertrekt bij het Kleur op Maat team terug een stap hogerop te zetten.

Na een geschil tussen het Kleur op Maat – Corpellets – Sortimo team stapte de Nederlandse Lizzy Witlox per direct over naar Tempo Bruns. In de kleren van dat team liep ze heel wat knappe prestaties optekenen. Zo ging ze onder andere mee naar alle Wereldbekers en dat op haar negentienjarige leeftijd.

Vanaf volgend veldritseizoen zal Witlox in de kleren van het Orange Babies Cycling Team te zien zijn. Onder andere haar vierde plaats in Surhuisterveen een paar weken terug gaf de doorslag voor de teamleiding om Witlox een voorstel te doen. ”Lizzy beschikt over heel wat talent”, klinkt het.

”Ons doel is om talentvolle jongeren op te leiden en hun te katapulteren naar het hoogste niveau. Dat willen we ook samen met Lizzy doen.” Maar ook Witlox zelf is in de wolken. ” Ik hoop komend seizoen bij ZZPR.nl-Orange Babies weer een grote stap te zetten. Ik krijg bij dit team de kans rustig door te groeien naar een hoger niveau. Daarnaast is de sfeer erg fijn en voelt het alles bij elkaar goed aan”, besluit ze.

Ook nieuweling Koen van Helvoirt naar Orange Babies Cycling Team

Maar niet enkel Lizzy Witlox zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor de Nederlandse veldritploeg. Ook Koen van Helvoirt, nog maar vijftien krijgt zijn plaatsje binnen het team. De nieuweling stond dit seizoen al enkele keren op het podium van een nationale veldrit bij onze Noorderburen.

“Ik had al enkele jaren contact met het team en ben heel blij dat ik er komende winter ook bij hoor. In mijn eerste jaar bij de junioren hoop ik, dankzij de ondersteuning van dit team, opnieuw progressie te boeken en mijn grote doel is om dan ook een wereldbekercross te mogen rijden met de bond”, klinkt hij ambitieus.