ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team strikt Nederlandse nieuwelingentop

ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team strikt Nederlandse nieuwelingentop

Het ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team heeft zich voor komende winter versterkt met drie nieuwe namen, die het afgelopen seizoen succesvol waren in de nieuwelingencategorie. Nederlands nieuwelingenkampioen Ryan Kamp, Bart Hazekamp en Bart Artz maken komend seizoen hun opwachting voor het team bij de junioren. Dat staat te lezen op hun teamwebsite.

Kamp was succesvol in onder anderen Woerden, Sint-Michielsgestel en Vorden, maar onbetwist hoogtepunt in zijn seizoen was de nationale titel die hij behaalde in Hellendoorn. “Het was een mooi seizoen, waarin het behalen van rood-wit-blauw er echt wel bovenuit stak. Hoewel ik ook op de weg actief ben, ligt mijn hart toch wel bij het veldrijden. Daarom ook kijk ik uit naar het rijden voor mijn nieuwe team ZZPR.nl-Orange Babies, waar ik in een meer professionele omgeving kom te rijden en bovendien ook ga ervaren hoe het is om als team te rijden.”

“Komend jaar ben ik junior en droom ik niet direct van overwinningen behalen. Het zou mooi zijn als ik enigszins de aansluiting kan maken en een keer uitgenodigd wordt voor een wereldbekerwedstrijd bij de junioren.”

Hazekamp won in onder meer Dordrecht, Montfoort, Lieshout en Zeeland en nam een bronzen medaille mee naar huis van het NK veldrijden in Hellendoorn. “Op de dag van het NK was dat het hoogst haalbare, al had ik op meer gehoopt. Maar over de hele linie ben ik zeer tevreden over de vorige winter. Ik was me aan het oriënteren op mijn toekomst in het veld, toen ik via Johan van der Ven in contact kwam met mijn nieuwe ploeg ZZPR.nl-Orange Babies. Daar gaan Johan en zijn vrouw Daphny van den Brand de jonge renners mede ondersteunen en dat verhaal sprak me aan. Ook ik mik op het rijden van wereldbekers komende winter en verder wil ik vooral veel leren in dit nieuwe team.”

Artz won in Sint-Niklaas, was tweede in de Superprestigecross van Gieten en stond ook op het podium in onder meer Reusel , Dordrecht en Valkenswaard. “Ik heb eigenlijk een heel seizoen bij de eerste zeven in de uitslagen gereden en was uiteindelijk tweede in het eindklassement van de Bpost Bank Trofee en de KNWU Topcompetitie.”

Komende winter is hij klaar voor een nieuwe avontuur bij ZZPR.nl-Orange Babies. “Ik hoop nog stappen te kunnen maken en wereldbekerwedstrijden te kunnen rijden, wie weet deelname aan EK of WK afdwingen. Ik wil in ieder geval veel ervaring opdoen en hoop dat we elkaar – met een aantal sterke jongens in de ploeg – beter kunnen maken. Ook van de ervaren begeleiders wil ik leren. Het zijn allemaal toppers.”

Kaart van de jeugd

De komst van het jonge trio past in het voornemen van de ploeg om zich meer als opleidingsploeg te profileren komende winter. Het ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team van manager Frank Groenendaal gaat daartoe komend veldritseizoen samen werken met cycleXperience, het bedrijf van voormalig wereldkampioene Daphny van den Brand en haar partner Johan van de Ven.