Zwitsers kampioen Loris Rouiller met lekke band naar zege

Zwitsers kampioen Loris Rouiller met lekke band naar zege

De nieuwelingenwedstrijd in Hamme kende een spannend einde. De Nederlander Luke Verburg zag een mogelijke overwinning in rook op gaan door een afgelopen tube in de laatste bocht. De talentvolle Zwitser Loris Rouiller die hem vergezelde kon zo, ook met een lekke band, solo naar de zege rijden. In een beklijvende spurt greep Arno Van Den Broeck nog de tweede plaats voor Niels Vandeputte en Vince Van Den Eynde. Verburg werd pas zesde. De Zwitserse Tina Zuger was veruit de beste jeugd dames .

Bij de nieuwelingen werd de wedstrijd gedomineerd door buitenlanders. Al vanaf de start trokken de Nederlander Luke Verburg en de Zwitser Loris Rouiller er vandoor. Het duo had meteen een stevig voorsprong. Oorspronkelijk was Gerben Kuypers de eerste achtervolger, maar die rol werd voor halfkoers al overgenomen door Arno Van Den Broeck. De voorsprong van het duo was vooraan groot genoeg, waardoor Van Den Broeck niet meteen een bedreiging vormde.

Met twee streden ze zij aan zij in de laatste ronde, tot Rouiller lek reed en de weg naar de tweede grote overwinning voor Verburg volledig open lag. De Nederlander trok er dan ook stevig vandoor en kon de bloemen al bijna ruiken, maar toen sloeg het noodlot toe. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn schoot zijn band van de velg en moest hij al lopend verder.

Rouiller rook zijn prooi en ging er op zijn lekke band nog over in lange asfaltstrook. Ook andere renners gingen de lopende Verburg nog voorbij. Met een stevige sprint haalde Van Den Broeck het nog net voor de tweede plaats van Niels Vandeputte en Vince Van Den Eynde.

Lloyd Sprangers ging ook nog net voorbij zijn ploeggenoot. Verburg viel uiteindelijk als zesde uitgeteld net na de meet tegen de nadar. Gerben Kuypers kwam na zijn goede start nog als zevende over de lijn met in zijn spoor Mees Hendrikx.