Zwitsers verrassen in Boortmeerbeek, Hecht en Hazenkamp halen het in Valkenswaard

Zwitsers verrassen in Boortmeerbeek, Hecht en Hazenkamp halen het in Valkenswaard

In het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek stond er vandaag de laatste wedstrijd van de Moedige veldrijder voor de jaarwissel op het programma. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar de Zwitser Luca Schatti. Glenn Eestermans haalde het bij de junioren nipt voor (jawel) de Zwitser Mauro Schmid . 

Ondanks dat Jens Clynhens de kopstart nam bij de nieuwelingen zaten er al snel twee Zwitsers in zijn wiel. Al snel namen de buitenlanders de bovenhand op de snelle stukken. Na drie rondes hadden Schatti en Rouiller zo al 23 seconden voorsprong. In de achtergrond won Clynhens nog de spurt voor de derde plaats.

Ook in Nederlandse Valkenswaard werd er vandaag gecrosst. Zo ging bij de nieuwelingen de overwinning naar Bart Hazekamp. Hij haalde het voor Mees Hendrickx en Bart Artz. De Amerikaan Gage Hecht ging een uurtje later met de overwinning aan de haal bij de junioren. Hij haalde het op zijn buert, voor Yannick Vrielick die voor het eerst de kleuren va nZZPR.nl-Orange Babies. verdedigde en Koen van Helvoirt.

Foto’s – Jo Groenevinger