Zwitser Rouiller ongenaakbaar in duisternis van Diegem

Zwitser Rouiller ongenaakbaar in duisternis van Diegem

Een niet te stoppen Loris Rouiller reed van start tot finish aan de leiding. De Europese kampioen won in de duisternis van Diegem met ruim een halve minuut voorsprong. Ryan Kamp werd tweede voor Tomas Kopecky. Kopecky blijft met nog twee manches te gaan leider in het klassement.

De start zorgde meteen voor het nodige spektakel. Onder de aankomstportiek gingen zowat twaalf renners onderuit. Het belangrijkste slachtoffer was Pim Ronhaar. De Nederlander stond nog goed in het klassement, maar moest met een afgebroken achterversnelling de wedstrijd verlaten.

Terwijl Ronhaar teleurgesteld afdroop en nog wat bemoedigende woorden kreeg toegesproken van Paul Herygers, koos Loris Rouiller het ruime sop. De Zwitser trok stevig door en de concurrentie had geen antwoord klaar. Mees Hendrikx probeerde nog even de kloof te dichten, maar kwam niet dichter dan twintig seconden.

De vijfkoppige achtervolgende groep spatte in de finale uit elkaar. Ryan Kamp ging naar de tweede plaats, terwijl Tomas Kopecky met een derde plaats zijn leiding in het klassement uitbouwt. Gerben Kuypers werd nog vierde, gevolgd door Jarno Bellens.