Zwitser Luca Schätti grijpt de macht in Overijse

Zwitser Luca Schätti grijpt de macht in Overijse

De Zwitser Luca Schätti heeft de Druivencross in Overijse bij de nieuwelingen gewonnen. Schätti nam al snel de leiding en gaf die niet meer uit handen. Zijn voorsprong aan de meet bedroeg uiteindelijk meer dan een halve minuut. Lloyd Sprangers dan werd knap tweede, Kopecky nam positie drie in. 

De moeder der crossen bracht 32 nieuwelingen aan de start die in vergelijking met de voorgaande jaren een hertekende  omloop voorgeschoteld kregen. En in de nieuwe startzone was het Luke Verburg die als beste vertrok.

Verburg verteerde de klim als eerste maar kreeg onder andere Sprangers, Kopecky, Ziemerink, Clynhens en Van Den Eynde met zich mee. Maar na de eerste klim kwam ook de Zwitser Luca Schätti voorin aansluiten.

Erop en erover, dat is wat de Zwitser dacht. Want na de eerste ronde trok Schätti meteen stevig door. Kopecky,de sterke man van onder andere de Koppenbergcross en Koksijde begon de achtervolging samen met Sprangers in het wiel. Daarachter volgde het duo Verburg – Van Den Eynde.

En ja het ging Schätti behoorlijk voor de wind want de Zwitserse nieuweling, vorige week nog de beste in Boortmeerbeek reed in een mum van tijd zo’n vijftien seconden bij elkaar. De druk kwam nu dus op de achtervolgende groep die uitgebreid werd naar drie want ook Van Den Eynde pikte aan.

Die druk uit de achtervolgende groep kwam er ook want Van Den Eynde, die ook al mag terugkijken op een puik seizoen maakte het sprongetje en ging alleen op zoek naar de leider. Maar ook Schätti hield er een stevige tred op na, meer nog, hij bouwde zen kloof verder en verder uit.

De werken van Van Den Eynde werden tenietgedaan door een lekke band net na de materiaalpost. Kopecky en Sprangers gingen opnieuw over Van Den Eynde terwijl  die laatste nu het gezelschap kreeg van Verburg. Daarachter dan nog de Nederlander Hendrikx.

Geen maat op Schätti die uiteindelijk finishte met een halve minuut voorsprong. Voor de tweede plaats werd het nog wel spannend en het was uiteindelijk Sprangers die het haalde voor Kopecky. Mees Hendrix knokte zich nog terug naar plek vier, Verburg werd vijfde.

Uitslag

  1. Luca Schätti
  2. Lloyd Sprangers
  3. Tomas Kopecky
  4. Mees Hendrikx
  5. Luke Verburg
  6. Vince Van Den Eynde
  7. Bart Artz
  8. Milan Ziemerink
  9. Jens Clynhens
  10. Bjarne Laroy