Zonnebeke – Winnares Mieke Deroo en Chris Van Dorsselaere aan het woord

Zonnebeke – Winnares Mieke Deroo en Chris Van Dorsselaere aan het woord

Geen aparte dameswedstrijd in de Kasteelcross van Zonnebeke dus werd het voor de dames knokken tussen de junioren. Tussen die junioren was het Mieke Deroo die zich de sterkste toonde. Deroo haalde het voor Ynske Van Tichelt en Chris Van Dorsselaere.

Mieke Deroo won tussen de junioren afgelopen zaterdag in Zonnebeke. Nochtans liep het in de start bijna verkeerd af. ”Ik werd de pas afgesneden door een junior die serieus van zijn lijn afweek. Zijn achterwiel tikte mijn voorwiel aan. Een toen ging ik bijna tegen de vlakte. Gelukkig hielp mijn mountainbike-ervaring om recht te blijven.”

Daarna kon ze de scheve situatie al snel weer rechtzetten. ”Ik draaide als vier het veld in maar eigenlijk kon ik al snel terugkeren. Samen met Ynske Van Tichelt kon ik een gaatje slaan. Ik toonde mijzelf wel sterke op de snellere stukken. In de modderstukken was zij dan weer de betere, maar uiteindelijk kon ik wegrijden. Ik volharde nog goed twee ronden en zo boekte ik mijn eerste zege.”

En die eerste zege was voor Deroo toch wel een verrassing. ”Ik had dit zeker niet verwacht. Heel dit veldritcircus is voor mij nieuw. Op 2 november reed ik mijn eerste veldrit. Vandaag hebben ook heel wat familieleden mij zien schitteren. Tijdens de zomer zit ik vaak in het buitenland of in de Ardennen dus is het voor hen niet evident om te komen kijken. Nu ze eens hier zijn, win ik. Beter kan niet”, glundert ze.

Chris Van Dorsselaere onthoudt goed gevoel

Chris Van Dorsselaere stond op het derde schavotje in Zonnebeke. Van Dorsselaere had ziektekiemen in haar lijf en is blij dat ze nu opnieuw hersteld lijkt. ”Tijdens de opwarming had ik een goed gevoel ondanks de weinige trainingen door ziekte de voorbije weken. Ondanks we vanachter moesten starten schoot ik goed uit de startblokken”, blikt ze terug.

”Ik ging als tweede dame het veld in. Mieke Deroo haalde mij al vlug in. Ik probeerde haar nog enigszins te volgen maar dan zou ik mij opblazen. Ik koos mijn eigen tempo en dat rendeerde. Ik kwam nog even dichter bij Ynske Van Tichelt maar tweede worden zat er niet meer in. Voor mij is het de eerste podiumplaats in mijn eerste cross-seizoen dus kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

Foto: Martine Verfaillie