Zingem – Frijters wint in spurt. Pauwels speelt kat en muis

Zingem – Frijters wint in spurt. Pauwels speelt kat en muis

In de Vlaamse Cyclocross Cup zijn het drukke dagen. Na de manche gisteren in Bredene, werd er vandaag opnieuw gestreden in Zingem. Die strijd werd bij de nieuwelingen gewonnen door Perry Frijters, terwijl Tijl Pauwels het afmaakte bij de junioren.

Na een goede start van de Nederlander Frijters ging het even wat minder. “Ik was als eerste weg maar zakte er toen doorheen. Eigenlijk hing ik heel de wedstrijd achteraan, omdat het gewoon niet beter ging”, vertelde hij. In de tweede wedstrijdhelft ging het geleidelijk beter. “In de laatste twee ronden kwam ik er gelukkig wat doorheen. Met nog één ronde te gaan trok ik eens fors door, maar ik kreeg niet iedereen er af.”

Alles bleef samen tot in de spurt. “Ik wist dat ik als eerste door de laatste bocht moest gaan om de spurt te winnen.” Dat lukte hem ook en de andere kwamen er niet meer over. “Wegens ziekte was ik toch nog niet 100%, maar ik kon toch winnen. Nu volgende week ook proberen te winnen in Zonhoven.” Dolf Pemen werd in die spurt nog tweede, terwijl Witse Meeussen het nog haalde van Wannes Vanden Bussche voor de laatste podiumplaats.

Pauwels en Bauters spelen kat en muis

Bij de junioren werd het een harde strijd tussen Tijl Pauwels en Reno Bauters. “Vanaf de tweede ronde was ik samen met Bauters weg”, vertelde Pauwels. “Ik versnelde elke ronde even en zette zo Bauters onder druk. Eigenlijk speelde ik een beetje kat en muis met hem.”

“In de voorlaatste ronde versnelde ik de laatste keer en kon zo winnen. Ik ben heel tevreden met dit sterke gevoel”, besloot hij. Reno Bauters werd nog tweede, voor Jonas Smet. Bij de dames jeugd ging de zege naar Shari Bossuyt, terwijl Aurelie Vermeir de beste dame was.

Foto – Jo Groenevinger