Zilveren plak en bittere tranen voor IKO Beobank

Zilveren plak en bittere tranen voor IKO Beobank

Het werd niet het kampioenschap voor IKO Beobank in Koksijde. De afgelopen jaren stonden ze steeds garant voor een titel op zaterdag, maar dit jaar greep de equipe er naast. De dag begon nochtans goed met een zilveren plak voor Mathis Avondts, maar eindigde met bittere tranen bij de junioren. 

Samen met Jelle Harteel was Mathis Avondts de te kloppen man bij de eerstejaarsnieuwelingen. Avondts kon voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen worden, maar strandde op een tweede plaats. “Ik hou hier een dubbel gevoel aan over”, aldus Avondts.

Mathis Avondts dook als eerste het veld in, maar al snel moest hij die leiderspositie afgeven. “Bij de eerste passage in het zand verloor ik direct een aantal plaatsen. Er was er een kleine opstopping in het midden van het parcours en iedereen reed mij langs rechts voorbij.”

“Ik zag de leiders voor mij rijden. Ik wist dat ik met een paar goede passages door het zand er direct kon bij geraken.” Ondanks dat akkefietje eindigde Avondts dus toch nog op de tweede plaats. “Dat was ook het hoogst haalbare. Harteel reed een thuiswedstrijd en was enorm sterk. Zelfs zonder dat foutje in het begin van de koers had ik hem niet kunnen volgen.”

Bittere tranen

Avondts stond nog te glunderen op het podium, maar voor Niels Vandeputte waren er enkel tranen op het podium. “Ik was nog redelijk goed weg en aan het einde van de tweede ronde kwam ik nog aansluiten bij de twee leiders”, deed Vandeputte zijn verhaal. “Op een hele gekke plaats viel plots mijn ketting er af en ik trilde helemaal. Daardoor was het niet gemakkelijk om hem er terug op te krijgen.”

“Ik ben daarna volle bak blijven rijden en na twee ronden pikte ik terug aan bij de groep voor de tweede plek. Jarno Bellens was toen nog niet zo heel ver weg. Toen viel mijn ketting er opnieuw af. Het zat gewoon tegen vandaag, maar ik ben blijven gaan. In de laatste ronde geraakte ik nog goed door het zand en kwam ik terug bij de twee eersten. In de spurt wordt ik nog derde, maar daar koop je niks mee.”

“Ik had geen superdag, maar voelde me wel goed. Ik rij hier een heel goede wedstrijd en daar zal ik me dan maar aan optrekken. Met die gedachten zal ik de laatste wedstrijden van het seizoen afwerken. Er komen er nog mooie aan en ik hoop daarin te kunnen bewijzen dat ik enkele trapjes hoger op dit BK had verdiend”, besloot hij.

Tekst – Brecht Toelen en  Jente Haesevoets Foto – Wouter Toelen (Tfoto)