Ziemerink, Ter Laak, Kopecky en Hendrikx grijpen titel

Ziemerink, Ter Laak, Kopecky en Hendrikx grijpen titel

Wat we in België kennen als de provinciale kampioenschappen, kennen ze in Nederland als de district kampioenschappen. Deze namiddag streden vele renners, verdeeld over hun land voor de ‘provinciale titel’. Een overzicht van de nieuwelingen.

Noord-Oost – Milan Ziemerink solo

In het district Noord-Oost kregen de renners in Hoogeveen een parcours met enkele lange modderige stroken voor geschoteld. “Ook was er een technisch gedeelte”, vertelde Milan Ziemerink, winnaar bij de nieuwelingen na afloop. “Verder enkele loopklimmen en venijnige bochtjes”.

“Van in de start legde ik het tempo erop. Eén renner wist met nog even te volgen, maar een ronde later plaatste ik een flinke demarrage. Ik kwam alleen te rijden en bouwde mijn voorsprong verder uit.”  Bij de junioren vrouwen wist Manon Bakker de overwinning binnen te halen, ze haalde het voor Fleur Nagengast en Maaike de Heij. Pam Schutten haalde het bij de dames nieuwelingen.

Top 3: 1. Milan Ziemerink 2. Lars Boven 3. Bodi Del Grosso

Midden – Stef ter Laak: “Gewonnen dankzij foutjes van andere”

I12182203_10205443198903467_2142312023_n (1)n het district Midden gingen Stef ter Laak bij de nieuwelingen in Woerden met de zege aan de haal. “Ik nam een niet zo goede start”, vertelde de winnaar na afloop. “Ik maakte na enkele rondes een remonte en kwam zo voorin aansluiten. Mede door een foutje van mijn tegenstander wist ik weg te rijden. Ik ben uiteraard zeer tevreden over dit resultaat.”

“Want na mijn slechte start, dacht ik dat ze voorin al lang weg waren. Ik had er dan ook niet op gerekend dat ik zou winnen, al hoop je natuurlijk wel zo hoog mogelijk te eindigen.”

Bij de junioren vrouwen ging de overwinning naar Anne de Ruiter, terwijl Iris Hoog Antink de beste was bij de nieuwelingen meisjes.

Top 3: 1. Stef ter Laak 2. Mitchell Vink 3. Mees Willemsen

Noord-Zuid – Kopecky klopt Hazenkamp

Aan de titelstrijd van het district Noord-Zuid verschenen de sterke Nederlandse nieuwelingen aan de start. Tomas Kopecky haalde het uiteindelijk van zijn leeftijdsgenoot Bart Hazenkamp. Eerstejaars Luke Verburg mocht als derde mee het podium op. Bij de junioren dames was Esther van der Burg aan het feest, terwijl Eva Bijwaard de beste was bij de nieuwelingen meisjes.

Top 3: 1. Tomas Kopecky 2. Bart Hazekamp 3. Luke Verburg

Zuid – Hendrikx maakt het af

12204434_10205443216503907_728020488_oIn Breda liep het bijna mis bij de start voor Hendrikx. “Ik was te laat voor de opstelling”, vertelde Hendrikx na afloop. “Toch kon ik nog op de eerste rij van start gaan en dook ik zo alsnog eerste het veld in. Ik trok meteen flink door, waarna ik het verschil maakte.”

Met vijf renners bleven ze een tijdje samen, waarna Hendrikx en Kamp het ruime sop kozen. “Nadat Kamp ten val kwam op het wasbord trok ik meteen door. Ik bouwde mijn voorsprong stelselmatig uit. Ik ben uiteraard zeer tevreden en hoop deze lijn door te trekken richting Ruddervoorde en Gavere”, aldus een glunderende Hendrikx die achteraf de bloemen aan zijn opa gaf.

Bij de nieuwelingen meisjes wist Noa Jansen de overwinning binnen te halen. Inge van der Heijden was op haar beurt de beste bij de junioren vrouwen.

Top 3: 1. Mees Hendrikx 2. Ryan Kamp 3. Bart Artz