Zeven junioren en acht dames in Lignières-en-Berry

Zeven junioren en acht dames in Lignières-en-Berry

De wereldbeker kent stilaan zijn ontknoping. Bondscoach Rudy De Bie selecteerde zeven junioren voor de Franse wereldbeker in Lignières-en-Berry van aanstaande zondag. Dat is één renner meer dan normaal, aangezien Jappe Japsers de leiding in handen heeft.

Bij de junioren de verwachten zeven namen. Opvallend de selectie is letterlijk de top zeven van het Belgisch kampioenschap. Enkel Timo Kielich is er niet bij want hij zet een punt achter zijn seizoen met het oog op een mountainbikezomer. Eerstejaars Florian Vermeersch werd ook nog opgepikt. Hij kende een niet al te best BK, maar mag mee omwille van zijn goede plaats in het wereldbekerklassement.

We missen ook Young Telenet-Fidea. Het jeugdteam van Telenet-Fidea was de afgelopen wereldbeker steeds vertegenwoordigd door Jarne Driesen. Driesen presteerde de laatste weken echter niet naar niveau door rugproblemen.

Heren Junioren : Jari DE CLERCQ – Alessio DHOORE – Jappe JASPERS – Seppe ROMBOUTS – Toon VANDEBOSCH – Victor VANDEBOSCH – Florian VERMEERSCH

Dames: Sanne CANT – Loes SELS – Femke VAN DEN DRIESSCHE – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Karen VERHESTRAETEN – Jolien VERSCHUEREN