Zelfs val houdt Thalita de Jong niet van zege op de Raidillon

Zelfs val houdt Thalita de Jong niet van zege op de Raidillon

Ondanks een zware val wist Thalita de Jong de vijfde superprestigemanche achter haar naam te schijven. Belgische kampioene Sanne Cant eindigde op een tweede plaats en doet hiermee een uitstekende zaak met het oog op de eindwinst. Christine Majerus bevestigde haar goede vorm met de derde podiumstek.

Vier rensters namen al snel in de wedstrijd een lichte afscheiding. Majerus en De Jong zette Sanne Cant en Christine Majerus aardig onder druk. Na een val van Majerus leek De Jong al op weg naar de overwinning. Ze pakte al snel zestien seconden voorsprong.

Ook een spectaculaire val in een afdaling kon de wereldkampioene uiteindelijk niet meer stoppen. Even leek de Nederlandse bewusteloos op haar knieën te liggen. Cant en Majerus aarzelden niet en gingen erop en erover. De Jong zocht al haar moed terug bij elkaar en zo dichte ze na één ronde alweer het gat op Cant en Majerus. Na een nieuwe versnelling van de wereldkampioene kwamen ze nu niet meer terug uit.

Cant richting eindwinst

Cant liet in de strijd om de tweede plaats nog Majerus achter haar. Ellen van Loy eindigde vierde voor de Amerikaanse Ella Anderson. In het klassement telt Sanne Cant nu al zestien punten voorsprong op Ellen van Loy.