Zele en Kasterlee kleuren Belgische veldritzondag

Zele en Kasterlee kleuren Belgische veldritzondag

Geen a-cross op zondag in België, maar wel twee in het regionale circuit. In Kasterlee, onderdeel van de Moedige Veldrijder, en Zele, van de Vlaamse Cylocross Cup, verzamelden zowat het gros van de veldrijders die niet aan de start stonden in Gieten.

De junioren maakten er een spannend kijkstuk van in Kasterlee. Jarno Jordens reed in de tweede ronde weg. “Ik reageerde meteen”, vertelde Jelle Vermoote. “Ik kon aansluiten en heb het commando overgenomen.”

De snelheid ging de hoogte in maar geen van beiden brak. “Toen Jarno in de zandbak viel had ik lange tijd vijftien meter voorsprong. In de laatste ronde waren we echter terug met twee.” In de spurt begon Vermoote van op kop, maar Jordens kwam er niet meer over. Stijn Cas werd nog derde.

Bij de nieuwelingen ging Dante Coremans aan de haal met de overwinning. Hij finishte met driekwartminuut voorsprong voor Nando De Rijck en Senne Willems.

Van Campenhout voor tweede

De Vlaamse Cyclocross Cup trok zondag naar Zele en daar vond Jetze van Campenhout een parcours naar zijn hand. “We hadden afgesproken om door de sterke wind in het wiel te gaan zitten op de rechte stukken”, vertelde de man van het AA Drinks Jongerenteam.

Veel kwam er van dat plan niet in huis. “Ik reed namelijk al in de eerste ronde weg”, pikte van Campenhout terug in. “Ik heb zo heel de wedstrijd zonder veel risico’s kunnen afwerken en mijn tweede zege van het seizoen kunnen binnenhalen.” Jelle Harteel en Emiel Verstrynge vervolledigden het nieuwelingenpodium.

Bij de junioren was er meer spanning. Pas in de laatste meters haalde Jonas Quartier het van Jasper van den Plas en Nicolas De Smet.