Zeges voor Brouwers en Crabé

Zeges voor Brouwers en Crabé

Naast de wedstrijden in Meulebeke en Ronse, stonden er afgelopen weekend nog een aantal wedstrijden op het programma. Zo won Julie Brouwers in Brakel en trok Kiona Crabé in Nossegem het laken naar zich toe.

Ondanks een niet al te best gevoel voor de start, nam Julie Brouwers toch een goede start. “Mijn gevoel was de eerste twee ronden echt niet goed. Gelukkig nam ik een goede start en kam ik er de laatste twee ronden wel door.” Zo kon ze nog heel wat plaatsen goed maken en als eerste over de meet rijden. Ze won zo, als nieuwelinge, haar tweede wedstrijd van het seizoen.

Zeker nooit verwacht om dit te behalen tussen de dames elite en belofte

De regen van zaterdag maakte de zo al zware omloop van Nossegem nog een stukje zwaarder. Kiona Crabé stond er met een goed gevoel aan de start. “Dat de omloop me lag was vooraf al duidelijk. Ik draaide als vierde het veld in en zag dat de koploopster meteen een gat sloeg.” Dit was voor Crabé het signaal om in actie te komen. “Na de balken besloot ik om door te trekken, ik zat als derde in de wedstrijd. Al snel haalde ik nummer twee in. Op mijn eigen krachten kon ik het gat op de leidster dichten en een kloofje slaan.” Dit kloofje bouwde ze ronde na ronde verder uit.

Even kwamen ze nog wat dichter, dit door een kleine fout van Crabé. “Ik bleef kalm en kon mijn fout herstellen. Ongelofelijk dat ik in een wedstrijd tussen de elite en belofte dames deze zege kon behalen. Ik hoop dit jaar nog een aantal keer op het podium te staan,. Al zal dat niet zo simpel worden”, besluit ze. De zege bij de dames jeugd ging naar Julie Roelands.

 

Foto met dank aan Jens Morel