Zege voor Johan Jacobs in Tour du Piémont Haut-Rhinois

Zege voor Johan Jacobs in Tour du Piémont Haut-Rhinois

Terwijl het gros van de veldrijders aan de slag was in de Sint Martinusprijs, trok Lares-Doltcini naar de Tour du Piémont Haut-Rhinois. Met succes. In de Elzas ging Johan Jacobs aan de haal met een ritzege en eiste hij zijn tweede plek op in het eindklassement.

In de vlakke openingsrit schoof Jacobs, die de rit vorig jaar nog won, mee in de juiste vlucht van een achttiental renners. Zij reden goed honderd kilometer op kop, verloren onderweg enkele pionnen, maar streden wel voor de zege. Een strijd die hij afrondde als dertiende.

Afsluiten deed de ronde op zondag met twee ritten. In de klitijdrit ’s morgens liet de Zwitser met de vierde trijd zich opnieuw zien. Tijdens de laatste rit met drie beklimmingen speelde Lares-Doltcini het teamspel perfect. In de hitte deden Alex Colman, Tijl Pauwels en Jenko Bonne er alles aan om het kloofje op de vroege vlucht zo klein mogelijk te houden.

Dat lukte en Johan Jacobs kon zo bij de beklimming van de eerste col de sprong naar voren maken. Hij draaide goed mee en ging met een late aanval solo aan de haal met de ritzege. In het eind- en jongerenklassement werd hij tweede, plus derde in de strijd om de bergtrui.