YTFCT zweert trouw bij juniorenkern, Lares-Doltcini kiest ook voor aspiranten

YTFCT zweert trouw bij juniorenkern, Lares-Doltcini kiest ook voor aspiranten

Verrassend nieuws kwam er afgelopen week van het Lares-Doltcini Cycling Team. Het jeugdteam van Sunweb-Napoloen Games trekt drie aspiranten aan. Daarmee volgen ze het voorbeeld van Enertherm-BKCP. Young Telenet-Fidea laat zich echter niet verleiden tot het aantrekken van aspirantentalenten.

Bij Lares-Doltcini was het oorspronkelijk ook alleen het doel om nieuwelingen en junioren op te leiden, maar daar komt nu verandering in. “Het was inderdaad niet de bedoeling om ook aspiranten aan te trekken, maar er kwamen steeds meer vragen van ouders”, klonk het bij manager Jurgen Mettepenningen.

17014790038_54c068fa99_b“Toen ik gecontacteerd werd door een aantal ouders van de betere aspiranten, heb ik dan toch overwogen om een beperkte aspiranten-kern op te richten.”

“We kunnen ze ook mooi materiaal en een professionele begeleiding aanbieden. Daarnaast kunnen ze af en toe gaan trainen met Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en andere profs van onze moederploeg Sunweb-Napoleon Games waar ze enorm veel van kunnen bijleren.”

Het is niet alleen voor de renners een opsteker om te rijden bij een opleidingsploeg, maar ook voor de ouders is het een verlichting. “Vanaf de nieuwelingen investeren wij fors in de jeugdrenners en hoeven de ouders niet langer op te draaien voor deze kosten. Ook voor de ouders betekent deze overstap naar ons team een verademing. Dit doen wij in de hoop dat we binnen een paar jaar toch enkele jeugdrenners kunnen laten doorstromen naar ons moederteam Sunweb – Napoleon Games.”

“Wie weet hebben we wel een toekomstige absolute topper binnen onze jeugdrangen. Alleszins hebben de jeugdrenners die bij ons tekenen een mooi doel voor ogen waar ze naartoe kunnen werken binnen hun eigen team. Stap voor stap, zonder enige vorm van druk. De jongens hun hobby met plezier laten uitoefenen is in de eerste plaats het doel. Het belangrijkste jaar voor deze renners is wanneer ze laatstejaars junior worden. Dan moeten ze klaar zijn om een stap hoger naar ons moederteam te kunnen zetten.”

Telenet-Fidea blijft bij oorspronkelijke doelstellingen

Bij Young Telenet-Fidea veranderen ze niets aan hun oorspronkelijke opzet van het opleidingsteam. We blijven bij ons standpunt en zullen geen aspiranten aanwerven. De andere ploegen doen natuurlijk wat hen het beste uitkomt, maar vooral niet vergeten dat wij al van het begin trouw blijven aan ons concept, enkel juniors.”

De concurrentie wordt steeds harder tussen de opleidingsploegen. “De anderen proberen ons te counteren met al zeer vroeg renners vast te leggen, maar wij doen hier niet aan mee”, klonk het bij ploegleider Kris Wouters. “Als je bekijkt hoeveel er al zijn moeten opkrassen voor ze einde junior zijn, daar passen wij voor. We weten al hoe erg het is voor de renners als ze niet doorgroeien naar de beloften, dit willen we bij de lagere reeksen niet mee in de hand werken.”

“We willen de reeksen die we doen tot in de puntjes verzorgen en vergeet niet dat wij ook inzetten op dames, beloften en profs. Dit zijn al vier reeksen waar we meer dan onze handen mee vol hebben. Maar er is ook het respect naar de moederploegen van onze juniors. Wij doen de transfers steeds met de goedkeuring en met heel veel respect naar de moederclub van onze renners.”