Young Cycling Talent Demer en Dijle een nieuwe ploeg voor elk soort jeugdwielrenner

Young Cycling Talent Demer en Dijle een nieuwe ploeg voor elk soort jeugdwielrenner

Young Cycling Talent Demer en Dijle. Dat is de volledige naam van de nieuwe wielerclub die vanaf 2016 het jeugdwielrennen zal kleuren. De nieuwe wielerclub zal zich gaan richten op alle fietsgekke jongeren tussen acht en twaalf jaar. Dit in de regio van Demer en Dijle, van Diest tot Werchter en van Overijse tot Kampenhout. Jongeren met een ambitie in verschillende takken van het wielrennen kunnen bij hen terecht. Of het nu wielrennen op de weg of het werk in het veld is.

De drijvende krachten achter het Young Cycling Talent Demer en Dijle spreken liever niet van een wielerclub, maar van een project. “In een traditionele wielerclub ligt de focus op wedstrijden en op prestaties, en is de eventueel aangeboden ondersteuning hiervoor een middel, vooral weggelegd voor de betere renners van dat ogenblik.”  YCT Demer en Dijle wil zich zo onderscheiden van andere clubs.  “Iedereen krijgt de kans om te leren, en te ontwikkelen op zijn tempo en mogelijkheden. Wedstrijden maken deel uit van het leerproces. De club biedt een trajectbegeleiding over meerdere jaren, te beginnen met speels leren voor de jongste en eindigend met individuele bijscholingen en stages voor junioren en beloften.” De begeleiders van dit nieuwe project willen hun aanpak dus aanpassen aan de noden van de renners. Of het nu klimmers, spurters of veldrijders zijn, meisjes of jongens iedereen krijgt een aangepaste begeleiding.

Begeleiding met ervaring op verschillende vlakken

De initiatiefnemers van dit nieuwe project zijn geen vreemden in de wielerwereld. “Kris Van Meldert ( voorzitter) was in een vorig leven mekanieker van Niels Albert en kent de wielerwereld achter de schermen als geen ander. Tony Smets (secretaris) bewees in het verleden dat hij in de kortste keren een sterke sportieve structuur kan neerzetten.” De trainers zij gediplomeerde initiatoren of maken zelf nog deel uit van het peloton. “We willen onze begeleiding uitbreiden en aanpassen zodat elke renner bij ons terecht kan voor een goede begeleiding.”  Over de sponsoren kunnen ze nog niet veel kwijt, maar de Niels Albert Bike Store ging al aan samenwerking aan.

Op zaterdag vijf september is iedere geïnteresseerde welkom in Cafe feestzaal Onder de Toren. Vanaf 19u zal het bestuur een uiteenzetting doen over hun werking en plannen. De ploeg is niet alleen opzoek naar renners maar ook naar begeleiders met een passie voor het wielrennen.