Yorben Lauryssen per direct naar Lares-Doltcini

Yorben Lauryssen per direct naar Lares-Doltcini

Yorben Lauryssen, komend veldritseizoen eerstejaarsnieuweling, sluit per direct aan bij het Lares-Doltcini team. De laatstejaars aspirant liet zich eerder al opmerken op de snellere parcoursen in het veld. Hij komt over van het Kalas Cycling Team 99.

“Deze overstap betekent voor mij een erkenning van drie jaar constant presteren bij de aspiranten”, vertelde Lauryssen aan start-box.be “Ik ben uiteraard superblij dat ik een kans krijg bij Lares-Doltcini. Ik verwacht van de ploeg dat ik rustig kan doorgroeien. Hopelijk kan ik de komende jaren mooie resultaten behalen voor de ploeg.”

“De eerste indrukken met de nieuwe ploeg en ploegleider André Tummeleer zaten alvast goed. Ik kom er ook veel bekende gezichten tegen, iets wat zeker een meevaller is.” Komend seizoen hoopt Lauryssen opnieuw een stap voorwaarts te zetten. “Hopelijk kan ik enkele top vijf plaatsen uit de brand slepen tussen de jongens van mij leeftijd en wie weet zelfs een uitschieter.”

Yorben Lauryssen zette als aspirant enkele knappe prestaties neer. Zo werd hij onder meer tweemaal provinciaal kampioen en werd hij driemaal eindwinnaar van de Vlaamse Cyclocross Cup. Afgelopen seizoen trok Lauryssen bij de aspiranten 14 jaar, in zes wedstrijden aan het langste eind.

Foto: Martine Verfaillie