Yentl Nijs: “Ik heb het uitgereden daar ben ik trots op”

Yentl Nijs: “Ik heb het uitgereden daar ben ik trots op”

Yentl Nijs is top in het BMX, zo won ze vorig jaar nog de bronzen medaille op het Europese kampioenschap. Op het WK reed ze naar een knappe vijfde plaats. Afgelopen zaterdag gooide ze het even over een andere boeg en stond ze in Nieuwrode aan de start van een veldrit. Dit werd zeker geen misser.

Dat Yentl Nijs uit de voeten kan op een fiets, bleek al meermaals uit de mooie resultaten die ze op haar BMX boekte. Afgelopen zaterdag dook ze met haar veldritfiets voor het eerst het veld in. “Dit was mijn allereerste wedstrijd. Soms ga ik met men papa wel is in een bos rijden maar dat is dan op een rustig tempo , dat is dan helemaal niet hetzelfde als een wedstrijd.”

Ze keek uit naar haar eerste veldrit en was benieuwd wat er allemaal zou gaan gebeuren. “Het was zeer zwaar , het ging nog niet erg vlot maar ik heb het uitgereden daar ben ik trots op.” Zo is ze weer een hele ervaring rijker.“Ik ben naar de cross gekomen zonder de lat op een hoogte te leggen , gewoon eens meerijden voor het plezier en het gevoel zo ben ik een ervaring rijker.”