Yentl Bekaert wint Nederlandse klassieker

Yentl Bekaert wint Nederlandse klassieker

Na een derde plaats in de Katjeskoers vorige week in Ieper, was het zondag prijs voor nieuweling Yentl Bekaert. De renner die vanaf volgend seizoen volledig voor het veld kiest bij Young Telenet-Fidea won de Nederlandse klassieker in Lierop.

Bekaert was meteen mee in de juiste ontsnapping. “Al vroeg reden we met 11080929_1602256729990525_3719469109274089178_nnegentien renners weg en onze voorsprong was al snel drie minuten”, vertelde Bekaert. In de laatste tien ronden regende het aanvallen. De ene na de andere renner probeerde de grote groep te ontvluchten.

Op tien kilometer van de meet waagde ook Bekaert zijn kans en met succes. “Ik demarreerde en kreeg  Daan Hoole mee. Samen konden we een voorsprong uitbouwen. In de laatste kilometer pokerde Hoole en nam hij niet meer over.” Toch kon Bekaert het afmaken. “Vanaf de kop spurtte ik naar de zege. Ik ben zeer tevreden met deze overwinning, aangezien de wedstrijd toch aanzien wordt als een klassieker in Nederland.”

Veld lonkt

In Waregem werd Bekaert Belgisch kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen in het veld. Toen in 2014, polsten de opleidingsploegen al naar zijn interesse. Hij koos toen om het veld en de weg te blijven combineren.  Een seizoen later heeft hij wel gekozen. “Nu dat ik de overstap maak naar Young Telenet-Fidea, heb ik wat gesnoeid in mijn wegprogramma. Zo kan ik me optimaal voorbereiden voor de strijd in de modder. “

Foto: Nathalie Delhoux