Yentl Bekaert verrast in Zonnebeke. Eli Iserbyt beste junior

Yentl Bekaert verrast in Zonnebeke. Eli Iserbyt beste junior

Yent Bekaert heeft de veldrit van Zonnebeke gewonnen. De nieuweling haalde het in de Kasteelcross voor Arno Debeir, vorige week nog goed voor zilver op het BK. Andreas Goeman spoelde zijn minder BK door met de derde plaats. Eli Iserbyt was ruim de beste junior, voor eerstejaars Alex Colman en Alessio Dhoore.

“In de start kon ik goed opschuiven naar de leiding”, stak Bekaert van wal. “Halfweg de eerste ronde kon ik al een klein kloofje slaan. In de tweede ronde kwamen de eerste achtervolgers weer dichter, maar dan hebben zij een foutje gemaakt. Ik kon zo weer verder wegrijden en winnen. Ik ben heel tevreden over de wedstrijd, omdat het een thuiscross was voor mij. En als je die kan winnen is dat altijd heel leuk.”

Arno Debier werd nog tweede, hij verloor, net zoals de rest van de achtervolgers, de aansluiting met de winnaar na een val van een andere renner. Andreas Goeman vervolledigde het podium.

Geen maat op Iserbyt

Op het meesterschap van Europees en Belgische kampioen stond weer geen maat. Na nochtans geen te beste start. “Ik was pas als 5de weg. Ik was moeilijk in mijn klikpedalen geraakt”, vertelde Eli Iserbyt.

Maar hij zette dat vlot recht. Een halve ronde later fietste hij alweer op kop. “Omdat er veel modder was, bleef ik er rustig bij. Ik koos ervoor om zonder paniek op te schuiven en niet te veel risico’s te nemen. De omloop was immers lastig genoeg om iets recht te zetten.”

“Eens mee voorin kon ik in de modder al snel mijn ding doen. Ik had het in handen”, glunderde Eli die indruk maakte in de beek op het parcours. “Dat technisch gedeelte vond ik leuk. Ik zat er steeds in het juiste spoor. Ik ging er vlot door.” Alex Colman won de strijd voor de tweede plaats van Alessio Dhoore.

Foto – Martine Verfaillie