Yentl Bekaert hoopt leiderstrui opnieuw te veroveren in Zolder

Yentl Bekaert hoopt leiderstrui opnieuw te veroveren in Zolder

Op de citadel in Namen verloor Yentl Bekaert zijn leiderstrui. De junior van de Telenet-Fidea Lions kende pech en moest zo een heel eind lopen. Uiteindelijk bleef de schade beperkt. Zo staat Bekeaert momenteel tweede op drie punten van leider Toon Vandebosch. Komende maandag in Heusden-Zolder hoopt Bekaert alvast de leiderstrui opnieuw te veroveren.

“Uiteraard vond ik het jammer dat ik mijn leidersplaats verloor na pech”, vertelde Yentl Bekaert aan start-box.be “Ik had het ook wel een beetje aan mezelf te danken. Ik nam namelijk iets te veel risico’s op de schuine kant. Na afloop was ik wel wat ontgoocheld aangezien ik die dag goede benen had.”

Dat Bekaert na zijn negentiende plaats nog tweede zou staan in het klassement had hij niet verwacht. In zolder hoopt de tweedejaarsjunior alvast terug leider te worden. “Ik zal mijn best doen om opnieuw de leiderstrui te veroveren. Het parcours ligt me normaal gezien wel.”

Kersperiode inperken

Afgelopen vrijdag stond Bekaert niet aan de start in Diegem, daar had hij zo zijn redenen voor. “Diegem liet ik inderdaad links liggen. Het kwam namelijk niet zo goed uit met mijn ouders die nog moesten werken. Zonder hen is het natuurlijk erg moeilijk om je goed voor te bereiden op een wedstrijd. Ook wil ik de crossen in de kerstperiode wat beperken om fris aan de start te staan op de kampioenschappen.”