Yente Peirens en Pieter-Jan Vliegen vieren in tweede Brico Cross

Yente Peirens en Pieter-Jan Vliegen vieren in tweede Brico Cross

De nieuwelingen en junioren streden zaterdag voor de overwinningen in de tweede manche van de Brico Cross in Meulebeke. Belgisch kampioen Yente Peirens haalde het op en rond de atletiekpiste met een kleine voorsprong bij de nieuwelingen. Pieter-Jan Vliegen zorgde in de juniorenwedstrijd op diezelfde piste door Florian Vermeersch af te houden voor zijn twee op twee . 

Het was ook Peirens die als beste uit de startblokken schoot bij de nieuwelingen. De renner van Lares-Doltcini reed meteen het deelnemersveld uit elkaar. Joachim Van Looveren kon even later toch terug aanpikken en met twee reden ze steeds verder weg van de rest. Van Looveren, die ook in Neerpelt al sterk voor de dag kwam, kreeg de kop opgedrongen.

Toen Van Looveren met kettingproblemen kreeg af te rekenen in de zandbak, kon Peirens opnieuw het verschil maken. Hij kreeg nooit meer dan zeven seconden, maar dat was voldoende voor de overwinning. Wout Vervoort, die vandaag zijn eerste A-cross reed, was tevreden met zijn tweede plaats. Joran Wyseure vervolledigde nog het podium.

Twee op twee voor Vliegen

Het was net zoals in Neerpelt Limburg boven bij de junioren vandaag. Het was nochtans een groot pak dat, na de val van snelle starter Brent Braes in de eerste bocht, het begin van de wedstrijd kleurde. Met negen troepten ze in de eerste ronden samen, waarin Arne Vrachten het meeste werk opknapte.

Pieter-Jan Vliegen en Florian Vermeersch slaagden er toch in om het verschil te maken. Vermeersch kwam na een valpartij van Vliegen even alleen te zitten, maar de Limburger kon toch terug aansluiten. Geen van beiden kon het verschil maken in de laatste ronde. Pas in de ultieme finale kon Vliegen met een sprong over de balken een klein kloofje slaan. Hij gaf dit niet meer af en boekte zo al zijn derde overwinning van het seizoen.  Florian Vermeersch werd tweede, terwijl Julien Siemons de derde teddybeer van de Berencross in ontvangst mocht nemen.

nee_2200_1