Yente Peirens eerste kampioen van de dag

Yente Peirens eerste kampioen van de dag

Het werd een Lares-Doltciniduel bij de eerstejaarsnieuwelingen in Lille. In de slotfase haalde Yente Peirens het van zijn ploegmaat Witse Meeussen. Michael Bervoets moest in de laatste zandstrook lossen, maar was meer dan tevreden met zijn derde plaats.

De favorieten scheidden zich meteen af bij het begin van de wedstrijd. Ryan Cortjens, Witse Meeussen, Yente Peirens en Michael Bervoets namen het voortouw. Cortjens voelde zich duidelijk goed en zette de groep stevig onder druk.

Hij werd echter abrupt uit de kopgroep weggeslagen toen in de u-bochten zijn ketting er af viel. Meeussen en Peirens roken hun kans en gingen vol door. Bervoets gaf zich echter niet gewonnen en bleef aandringen.

Heel de wedstrijd lang speelde Bervoets jojo. In de strandpassage vond hij weer de aansluiting en met drie gingen ze richting de laatste zandstrook. Daar moest Bervoets als eerste overboord. Toen Meeussen zich op de trap nog mispakte, lag de weg voor Peirens open.

De topfavoriet gaf niet meer af en greep zo zijn eerste titel uit zijn carrière. Witse Meeussen werd nog tweede voor Michael Bervoets. Jelle Vermoote zag heel de wedstrijd de kopgroep voor zich strijden, maar kon nooit echt aanpikken en moest tevreden zijn met de vierde plaats. Cortjens werd na een tweede keer kettingproblemen nog vijfde.

Uitslag

  1. Yente Peirens
  2. Witse Meeussen
  3. Michael Bervoets
  4. Jelle Vermoote
  5. Ryan Cortjens
  6. Joran Wyseure
  7. Joachim Van Looveren
  8. Bjarne Laroy
  9. Tom Lauryssen
  10. Lukas Malezsewski