Yara Kastelijn trekt zonder druk en stress naar Valkenburg

Yara Kastelijn trekt zonder druk en stress naar Valkenburg

Yara Kastelijn miste vorig seizoen heel wat wedstrijden door blessureleed. Begin Oktober maakte ze in Gieten haar comeback in het veld. De overstap van de weg naar het veld is steeds speciaal. Toch vocht ze zich vanuit een verre startpositie naar een mooie tiende plaats. In Ronse zat ze, naar eigenzeggen, met zeer goede benen toen haar ketting brak. Aanstaande zondag staat ze aan de start van haar eerste wereldbeker in Valkenburg. Een wedstrijd waar ze met open vizier naar toe trekt.

Dat Kastelijn iets met een fiets kan bleek jaren geleden al. Ze deed het al goed in het veld maar ook op de weg laat ze zien wat ze in haar mars heeft. Vorige winter bleef de crossfiets een hele tijd aan de kant. Ze liep een blessure op en zag haar seizoen in rook opgaan. Door deze lange tijd zonder veldrijden moet ze nu achteraan op de startgrid plaats nemen. “In Gieten reed ik een inhaalrace waar ik uiteindelijk op een tiende plaats zou stranden. Voor Gieten reed ik nog maar twee keer op de crossfiets en mijn verre veertigste startpositie maakte een goed resultaat behalen ook vrij moeilijk.”

Na de goede wedstrijd in Gieten zakte ze met het nodige vertrouwen af naar Ronse. De Hotondarena is een hele andere omloop dan in Gieten. Tijdens de opwarming voelde ze zich goed en had ze haar zinnen op een goede uitslag gezet. “Bij de start stond ik weer vrij ver maar ik kon al snel een plek einde toptien innemen. Ik voelde me goed en zou er alles aan doen om deze plek vast te houden of misschien zelfs nog te verbeteren.”

Net toen ze het gevoel had een goede uitslag te kunnen rijden brak haar ketting en dit op een plaats ver van de post. “Mijn ketting brak op de helling na de finish en zo moest ik een halve ronde lopen tot aan de post. Even dacht ik aan opgeven maar na een reis van tweeënhalf uur naar Ronse heb ik dan toch maar besloten om de wedstrijd als training af te werken.” Na de fietswissel kon ze nog heel wat rensters inhalen maar een goed resultaat zat er niet meer in.

Zonder stress en druk naar Valkenburg

“De pech in Ronse was echt balen maar ook dat hoort er bij. Het gevoel zat goed en ik kan weer lekker fietsen en dit zonder problemen.” Zondag staat ze aan de start van de wereldbeker in Valkenburg een wedstrijd, in eigen land, waar ze toch wel naar uitkijkt. “Ik ben echt benieuwd wat ik er in Valkenburg van kan maken. Ik start er zonder druk of stress en wil er lekker fietsten en genieten. Dan kom ik het beste vooruit, iets wat ik uit het vorige jaar leerde.”