Yara Kastelijn past noodgedwongen ook voor Zolder

Yara Kastelijn past noodgedwongen ook voor Zolder

Afgelopen weekend meldde Yara Kastelijn zich al af voor de wereldbeker in Namen en ook in Zolder zal ze er niet bij zijn. De Nederlandse heeft last van haar lies en is voor onbepaalde tijd uit competitie.

In plaats van Namen stond Kastelijn afgelopen zondag aan de start van een nationale wedstrijd in Boxtel. “Ik was nog niet conditioneel sterk genoeg na mijn rustperiode om op dit parcours goed uit de voeten te kunnen.” Ze reed een prima wedstrijd en hing op de tweede plaats.”Op de rechte stukken liep Annemieke van Vleuten uit, op het technische vlak kwam ik weer korter. Conditioneel ging het lekker en mijn benen deden ook zijn werk.”

In de derde ronde ging het echter mis. “Ik stapte van mijn fiets, toen ik op de grond kwam met mijn rechterbeen voelde ik iets verkeerd schieten in mijn lies. Ik dacht dat het wel meeviel en fietste verder, maar mijn lichaam blokkeerde helemaal en het deed te veel pijn waardoor ik de wedstrijd moest staken.”

Twijfels

Maandag ging ze dan met veel twijfels losrijden. “Ik had gelukkig nergens last van, maar dinsdag kwam het weer terug. Ik reed lekker, niet te hard en had nergens last van. Ik probeerde nog eens aan te zetten maar dat had ik beter niet gedaan. Het schoot er weer in.”

“Elke keer zodra ik kracht op mijn lies zet tijdens het fietsen of tijdens de behandelingen bij de fysiotherapeut doet het zeer. Hoelang het duurt weet ik niet, ik ben onder goede behandeling”, staat te lezen op haar persoonlijke website.