Yara Kastelijn naar brons op het EK tijdrijden

Yara Kastelijn naar brons op het EK tijdrijden

Gisteren stond er op het Europees kampioenschap voor junioren en beloften de individuele tijdrit op het programma.  De tijdrit voor dames junioren werd gewonnen door de Poolse Agnieszka Skalniak, het brons was voor Yara Kastelijn. Een medaille waar ze vooraf enkel maar van kon dromen.

Yara Kastelijn één van Nederlands top talenten  uit het veld stond gisteren aan de start van het EK tijdrijden voor dames junioren. Vooraf had ze geen zenuwen en stond ze zo dus ook ontspannen aan de start. “Ik stond aan de start zonder zenuwen. Ik hoopte een goede race te rijden bij de eerste tien maar ik wist niet hoe de andere meiden zouden rijden. Dit is het eerste jaar dat ik de tijdrit ook mag rijden op het EK. Vorig jaar stond ik alleen aan start van de wegrit.”  Tijdens de wegrit van vorig jaar werd ze twaalfde.

Voor de tijdrit stonden er zesenveertig deelneemsters aan de start. Tijdens de tijdrit had Kastelijn de hele tijd zicht op de Italiaanse renster die voor haar van start gegaan was. “Ik raakte wat maar was niet sterk genoeg om haar in te halen. Ik had na de finish niet eens door dat ik de nieuwe leider was maar er stonden nog  achttien andere rensters na mij aan het vertrek.” Ze was bij haar aankomst dan ook nog vrij rustig, maar dit veranderde naargelang de tijdrit vorderde. “Toen ik uiteindelijk naar plek drie ging, was ik erg nerveus. Maar toch mocht ik mee naar het podium! Ontzettend blij ben ik, had het alleen maar durven dromen.”

De nieuwe aanwinst van het KALAS-NNOF Cycling Team Nikola Noskova werd achtste,Fleur Nagengast renster bij het Young Telenet Fidea Cycling Team werd tiende. Belgisch kampioene Eva Maria Palm reed de elfde tijd en Karlijn Swinkels was goed voor de veertiende tijd.

Sterk Nederlands team maar de buitenlanders mogen zeker niet onderschat worden

Zaterdag staat de wegrit op het programma, Kastelijn zal samen met haar zeven Nederlandse junioren meisjes aan de start staan. “Denk dat we wel een sterk team hebben maar we moeten de andere buitenlanders niet onderschatten, ook zij zijn sterk. Denk vooral aan Italië en Frankrijk, ook de Belgen Eva Maria Palm en Lenny Druyts gaan goed zijn.” Het veldritseizoen komt ook steeds korter maar hoe haar seizoen in het veld er uit zal zien weet ze nog niet. “Alles zal ervan afhangen of ik naar het WK op de weg mag of niet.”