Yara Kastelijn na lange tijd terug op de fiets

Yara Kastelijn na lange tijd terug op de fiets

Yara Kastelijn ontpopte zich in het seizoen 2013-2014 tot één van de nieuwe jonge talenten in het veld. Ze kenden een goede voorbereiding op het seizoen 2015-2015 maar dat veldritseizoen liep niet zoals verwacht. Al snel geraakte ze vermoeid en werd trainen en wedstrijden rijden steeds moeilijker en moeilijker. De ziekte van Pfeiffer kwam uit de bus en het veldritseizoen zat erop.

Nu bijna een maand na de laatste wedstrijd in Oostmalle is de Nederlandse van haar ziekte verlost.  “Elke week werd de vermoeidheid meer en meer. Maar nu is er groenlicht! Na een aantal maanden, ben ik weer terug gezond. De ziekte van Pfeiffer is uit het bloed, een hele opluchting! Maar het heeft ook lang genoeg geduurd. Behoefte aan fietsen tijdens mijn ziekte, had ik niet. Ik was blij als ik thuis op de bank zat.” Nu vlak voor het nieuwe zomerseizoen kwam er dus goed nieuws.

“Nu mag ik weer terug trainen, de trainingen die ik afgelegd heb, gingen vrij aardig. De eerste trainingen was ik nog snel vermoeid, maar dit komt natuurlijk ook doordat mijn conditie is afgezwakt na die maanden stil gezeten te hebben. Nu gaat het alweer beter, ik merk dat er vooruitgang in zit.” ,legt Kastelijn op haar wedsite uit.

Mountainbike en wegwedstrijden afwisselen

Ze wil nu zo snel mogelijk haar wedstrijden hervatten. “Binnenkort wil ik graag mijn wedstrijden hervatten, de eerste zullen dan waarschijnlijk ook als training gezien worden. Deze zomer, wil ik me weer voorbereiden op het komende crossseizoen. Dat wat vorig seizoen aardig gelukt was, ik reed de zomer van me leven. Tot ik ziek werd.”

Deze zomer gaat ze ook voor een nieuwe uitdaging en wat afwisseling. Ze kiest ervoor om wegwedstrijden en mountainbike wedstrijden met elkaar te combineren. Een beetje afwisseling kan nooit kwaad.