Yara Kastelijn beste Nederlandse tegen de klok

Yara Kastelijn beste Nederlandse tegen de klok

De Nederlandse Yara Kastelijn was woensdagmiddag de beste tegen de klok in Emmen. De junior dame kroonde zich daarmee tot Nederlands kampioene tijdrijden. “Zonder echte voorbereiding, ik geloof het nog altijd niet.”

Kastelijn startte als één na laatste, door haar zege in het district kampioenschap tijdrijden. Alleen topfavoriete Aafke Soet, tevens Europees kampioene, ging nog na haar van start. “Ik had niet naar het NK tijdrijden toegeleefd, tijdrijden vind ik niet het leukste om te doen. Ik heb mijn trainingen op de gewone racefiets gedaan en de laatste week heb ik een aantal keer op de tijdritfiets gereden.”

Het grootste doel van Yara Kastelijn was om niet door de topfavoriet gedubbeld te worden. “Ik reed een hoog gemiddelde en hield stand. Ik kwam korter bij de rensters voor me en haalde er twee in. Toen ik over de finish kwam klokte ik als enige onder de 25 minuten (24min 55sec) met een gemiddelde van 44 km/u.”

Het was nog één minuut spannend. “Toen ik de tijd hoorde van Aafke, die begon met 25 minuten, wist ik dat de titel binnen was. Ik werd Nederlands kampioen tijdrijden, een ongelofelijk gevoel. Ik geloof het nog niet helemaal.”