Yannick Van Gils, na zware val in Hasselt, afgevoerd naar ziekenhuis

Yannick Van Gils, na zware val in Hasselt, afgevoerd naar ziekenhuis

Yannick Van Gils, het jongere broertje van Maxima van Gils, is dit jaar actief als nieuweling. Afgelopen zaterdag stond hij aan de start van de Soudal Classic in Hasselt. Na een goede start liep het halfweg de wedstrijd grondig mis. Een val op de balken sloeg hem volledig uit de wedstrijd.

Na een goede start had de renner van het WAC team zich op de zeventiende plaats genesteld. “Pieter Pauwels was komen aansluiten en samen hadden we wat voorsprong genomen op de achtervolgende renners.” Aan de balken, die dit jaar een andere plaats op de omloop kregen, sloeg de twijfel toen. “We kwamen aan de balken en ik twijfelde of ik wel zou springen. Ik koos ervoor om dit toch te doen.”

“Ik kwam nog over de eerste balk, maar niet zoals het zou moeten. Hierdoor sloeg ik aan de tweede over de kop.” Van Gils kwam hard neer en taste meteen naar zijn borstkas. Hij deed een poging om recht te staan maar moest al snel weer gaan liggen. De hulpdiensten werden verwittigd en waren snel aanwezig.

Na twee ronden werd hij eindelijk van de omloop gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. “In het ziekenhuis moest ik meteen onder de scan.” Na het grondig bekijken van de resultaten kwam er al snel goed nieuws. “De gevolgen vallen gelukkig mee. De val zorgde voor kneuzingen aan mijn borst en rib.” Deze week neemt hij een paar dagen rust. “Ik hoop aan het einde van de week te kunnen trainen. In Overijse wil ik terug starten.”

Foto – Wouter Toelen Tfoto.be