Xander Geysels put, na spannende strijd, thuisvoordeel uit in Niel

Xander Geysels put, na spannende strijd, thuisvoordeel uit in Niel

Na de zege van Dante Coremans bij de nieuwelingen, was het om half twaalf de beurt aan de junioren. Het werd een spannende strijd met vier die uitdraaide op een spurt. Het was Xander Geysels die het laken naar zich toetrok. Hij klopte Len Dejonghe en Gerben Kuypers.  Vierde renner uit de kopgroep Noah Vreeswijk volgde op korte afstand.

Al snel trokken er vier renners van onder, Xander Geysels, Gerben Kuypers, Len Dejonghe en Joren Thys. Slag om slinger werd er vooraan gedemarreerd. Op deze manier moest Yoren Thys de rol vooraan lossen. Nederlander Noah Vreeswijk volgde de hele tijd op een afstand van de vier leiders. Op een moment van vrede vooraan, ging het tempo naar beneden, zo konden Vreeswijk en Thys terug aanpikken bij de koplopers.

Aan het einde van de laatste ronden trokken Kuypers, Dejonghe en Geysels door. Zo waren Thys en Vreeswijk aangewezen tot een gevecht voor de vierde plaats. Hier toonde de Nederlander zich als sterkste. Voor de zege ging het tussen de drie koplopers, een spurt zou de winnaar aanwijzen. Xander Geysels deed mocht voor zijn thuispubliek de armen in de lucht gooien. Dejonghe werd tweede en Kuypers derde.

“Het was een zware cross”, vond winnaar Xander Geysels. “We waren vandaag met drie renners aan elkaar gewaagd. Allemaal hebben we weleens geprobeerd om de anderen te lossen. Zonder succes. In de slotronde heb ik voor de balkjes nog een versnelling geplaatst. Na mijn val van vorige maand durf ik niet meer springen, dus wou ik op die manier wat voorsprong nemen. Ik was ook niet zeker van mijn sprint en hoopte de anderen in extremis nog te lossen. Zonder succes.”

Voor Geysels is het de vierde zege van het seizoen. Eerder was hij ook al de beste in de Superprestige in Boom. “Zo win ik twee wedstrijden dicht bij huis. Dat thuisvoordeel helpt me wel. De steun van de fans gaf me vandaag echt een boost”, aldus Geysels aan de Soudal Classics.

Foto – Wouter Toelen ■ TFoto