Xander Geysels maakt het af in Boom

Xander Geysels maakt het af in Boom

Xander Geysels heeft zaterdag wellicht zijn grootste overwinning in zijn nog jonge carrière binnengehaald. De junior wist op de treinen van Tomorrowland in Boom de derde manche in het kader van de Superprestige te winnen. Michael Bervoets en Jarno Jordens vervolledigden het podium.

De beste Nederlanders en Belgen lieten de Superprestigemanche in Boom aan zich voorbij gaan met het oog op de Wereldbeker van morgen in Koksijde. Toch maakten de aanwezige junioren er een interessante wedstrijd van. Ploegmaten Vince van den Eynde en Michael Bervoets waren de eerste uitdagers in de Schorre in Boom. Het duo van Balen BC werd oorspronkelijk op de hielen gezeten door Sander De Vet, Tomas Kopecky en Jarno Jordens

Even leek Bervoets er een solo van te kunnen maken toen Van Den Eynde tegen de vlakte ging, maar Jordens wist de kloof op de eenzame leider snel te dichten. In de absolute finale konden ook Kopecky en Geysels hun achterstand van vier seconden wegvegen.

Geysels trok zijn stevig tempo door en ging zo aan de haal met zijn eerste overwinning. Vince Van Den Eynde had op zijn beurt aan een vijfde plaats voldoende om de leiding over te nemen in het klassement. De Superprestige is nog maar drie manches ver en had na elke manche al een andere leider.

Xander Geysels: “Verrassing” 

“Ik hoorde het de speakers over een verrassende overwinning hebben en ook zelf had ik het niet echt verwacht”, liet Geysels optekenen op de website van de Superprestige. “Al moet ik zeggen dat ik de voorbije weken ook al de goede conditie te pakken had, alleen kon ik het door een overvloed aan pech nog niet eerder omzetten in topresultaten.”

“Ook hier leek het lang niet te zullen lukken. Ik voelde me heel goed, maar toen ik een eerste keer zo goed als vooraan kon aansluiten, kwam ik ten val en moest ik opnieuw beginnen achtervolgen. In de slotronde kwam ik alsnog helemaal vooraan en ik besliste om meteen de kop te nemen en door te trekken. Het bleek voldoende om Michael en Jarno op achterstand te zetten.”