Wuyts en Sprangers winnen eerste Mostencross

Wuyts en Sprangers winnen eerste Mostencross

 De allereerste Mostencross in Hoogstraten kende twee erg gesloten wedstrijden bij de jeugd. Op het domein dat ooit nog dienst deed als BK-parcours haalden Lloyd Sprangers en Mathijs Wuyts het pas in de allerlaatste ronde van hun twee metgezellen.

Ondanks de wedstrijd in het Nederlandse Ruchpen verzamelden maar liefst 58 nieuwelingen aan de start. Al vanaf de eerste ronde vormde er zich een kopgroep van drie: Lloyds Sprangers, Witse Meeussen en Andress Verdonck.

Het trio had al na de tweede ronde een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd. Om de beurt deelden ze een prikje uit, maar niemand kon echt weggeraken. Pas in de allerlaatste ronde ontdeed Lloyd Sprangers zich van zijn metgezellen en soleerde zo naar zege. Verdonck kon op zijn beurt eerstejaars Meeussen nog voor blijven.

Wuyts in de spurt

De juniorenwedstrijd kende een soortgelijk scenario. Al in de beginfase kozen Mathijs Wuyts, Jente Tielemans en Jelle Camps het ruime sop. Het trio leek nog even een kwartet te worden, maar Arne Vrachten kon net niet aanpikken en bekocht later zijn zware inspanningen.

Het trio liep daardoor stevig uit. In de laatste ronde moest Jente Tielemans als eerste overboord en met twee draaiden ze de laatste rechte lijn op. In een spannende spurt haalde Wuyts het van een misnoegde Jelle Camps.

De overwinningen bij de dames waren ook snel verdeeld. Jara Noël won bij de dames jeugd. Ze kreeg nog even weerwerk van Marthe Truyen, maar verachterde niet. Shana Maes stak dan weer vlot de dameswedstrijd in haar binnenzak.