Wuustwezel kleurt geel bij de junioren

Wuustwezel kleurt geel bij de junioren

Mooier kon het voor het WAC Team Hoboken vandaag haast niet lopen in Wuustwezel. De organiseerde club zag zijn renner Jarne Boden winnen bij de junioren, terwijl ook plekken twee, drie en vier bezet werden door de gele brigade. 

Het hek was meteen van de dam tijdens de juniorenwedstrijd. Jarne Boden was als beste weg bij de start. “En die positie kon ik heel de wedstrijd aanhouden”, klonk het. “Op een bepaald moment had ik zelfs elf seconden voorsprong, maar toen kwam een sterke Maarten Van Staeyen opzetten.”

batch_KBW_6653Het werd nog erg nipt in de laatste ronde voor Boden. “Hij kwam inderdaad nog zeer kort, maar ik wist op welk stuk ik als eerste moest zitten om zekerheid te hebben voor de overwinning. Ik had vandaag geen uitgesproken superdag, maar ben toch tevreden.” Van Staeyen werd nog tweede, voor ploegmaat Tuur Van Den Bergh. Ook plek vier ging naar de organiseerde club.

Het was ook een succesvolle dag voor het Cycling.be – Alpha Motorhomes Cycling Team. Na de prachtige wedstrijd en tweede plaats van Timo Kielich in Hasselt, schoot Joachim Van Looveren (foto rechts) raak bij de nieuwelingen. Hij haalde het daar van Witse Van Rillaer en Sander De Vet. Marthe Truyen en Yenthe Boons wonnen respectievelijk bij de dames jeugd en dames.

Foto – Kristof Bruers