Wout Vervoort wint eerste grote cross in Essen

Wout Vervoort wint eerste grote cross in Essen

Het is nog maar de tweede overwinning voor Wout Vervoort, maar het is er wel meteen één om mee uit te pakken. In het kader van de DVV Verzekeringen Trofee was de nieuweling zaterdag de beste in Essen. Het Limburgse duo Michael Bervoets en Ryan Cortjens beslechtte het pleit voor de overige podiumplaatsen in de spurt.

Het was zoals verwacht Ryan Cortjens die het pak op sleeptouw nam op de razendsnelle omloop. De man van IKO Enertherm-Beobank sloeg in de twee ronde een kloofje van tien seconden op Wout Vervoort en Michael Bervoets. “Toen dacht ik dat de wedstrijd gereden was”, vertelde Vervoort. “Ryan kwam (door kettingproblemen, red.) ten val op een bergje waardoor ik samen met Michael Bervoets opnieuw kon aansluiten.”

Spannend duel

Het trio vooraan maakte er een spannend duel van. “In de voorlaatste ronde rook ik mijn kans en trok ik stevig door”, ging Vervoort verder. Bervoets en Cortjens hadden niet meteen een antwoord klaar, waardoor Wout Vervoort naar de overwinning reed. “Ik ben zeer blij met deze zege, want het is na Bonheiden nog maar mijn tweede van het seizoen.”

In de spurt voor de laatste podiumplaatsen liep het nog volledig mis voor Ryan Cortjens. Zijn ketting viel eraf in volle spurt, waardoor zijn gouwgenoot Michael Bervoets nog met de tweede plaats aan de haal ging. Lennick Van Der Smissen vervolledigde samen met Stijn Cas de top vijf voor het WAC Team Hoboken.