WK – Verdonschot: “Ik verwacht tegenstand uit verschillende hoeken”

WK – Verdonschot: “Ik verwacht tegenstand uit verschillende hoeken”

Dat Laura Verdonschot het afgelopen jaar een hele stap gezet heeft staat buiten kijf. Zo streed ze in Oostende tot de laatste hectometers mee voor de Belgische titel. Komende zaterdag staat ze als één van de favorieten aan de start in Luxemburg, daar zal ze strijden voor het WK dames U23.

Afgelopen week zakte er al heel wat bekende namen uit de veldritwereld af naar de omloop in Bieles. Ze kwamen allen met dezelfde conclusie terug richting België. Het is een technische omloop met vele hindernissen. Ook het weer zal misschien weleens een bepalende factor kunnen zijn. “Ik heb gehoord dat het een hele mooie en technische omloop is, dus ik ben blij als ik dat hoor. Alleen is het afwachten wat het weer doet of de sneeuw blijft of het gaat dooien dat kunnen we allemaal niet voorspellen natuurlijk.”

Over haar titelkansen is Verdonschot zeer duidelijk. “Ik denk dat ik kans maak op de titel, maar zo rijden er nog wel een aantal rond.” Deze wedstrijd is niet te vergelijken met een gewone wedstrijd. “Het is natuurlijk een hele andere cross we moeten de cross zelf maken en kunnen niet mee in het zog van de elite dames. Ik heb er in iedere geval hard voor gewerkt om wereldkampioen te worden, ik reed het gehele seizoen vooraan bij de Beloften en kwam in de wereldbeker meermaals als eerste beloften over de meet.”

Geen druk

De afgelopen wereldbekers kwamen er een aantal dames beloften naar voor. Dit geeft Verdonschot een groot voordeel. “De laatste weken was er altijd wel eentje beter maar nu ligt de druk ook niet in mijn kamp natuurlijk.” Over wie haar tegenstanders zullen worden schuift ze een aantal namen naar voor. “Het is lastig zeggen wie mijn ergste tegenstanders zijn, op de laatste crossen gebaseerd is dat zeker Worst en Richards. Maar onderschat de Tsjechen niet op een sneeuw ondergrond en op een kampioenschap.

De Lommelse zakt vol vertrouwen en zonder druk af naar Luxemburg. Ze deed er alles aan om met een goede conditie en een goed gevoel aan de start te verschijnen. Ze monsterde haar concurrentie goed. “Zoals eerder gezegd verwacht ik vooral tegenstand van deze dames. Toch leerde ik op het EK in Pontchâteau, dat de concurrentie uit elke hoek kan komen.”