WK – Thymen Arensman: “Ik moet het hebben van een zware omloop”

WK – Thymen Arensman: “Ik moet het hebben van een zware omloop”

Bij onze Nooderburen zijn alle ogen voor het WK gericht op de Thymen Arensman. De junior van Craft-Ten Tusscher werd enkele weken in Sint-Michielsgestel nog Nederlands kampioen. In Hoogerheide kende Arensman geen al te beste dag. Ondanks hij slechts vijftiende werd zakt hij met ambitie af naar Luxemburg.

“Het gevoel in Hoogerheide was niet al te best”, vertelde Thymen Aresman aan start-box.be “Het leek nader inzien een beetje op Mathieu van der Poel. Deze week heb ik het bewust rustig aan gedaan. We gaan zaterdag zien wat het oplevert. In een goede dag moet ik aanspraak kunnen maken op plaats in de top vijf en misschien wel een medaille.”

Het weer zal alvast een bepalende factor spelen zaterdag. Zo is het de vraag of het zal dooien. Arensman hoopt alvast op een zware omloop. “Ik houd totaal niet van snelle parcoursen, wat vaak zo is als er sneeuw ligt. Ik moet het namelijk hebben van een zwaar parcours, maar dat hebben we dit seizoen nog niet echt gehad. Dat is nu eenmaal niet anders, ik ga er alvast het beste van proberen maken.”

Landenspel onzin

De junior van Craft-Ten Tusscher hoopt alvast op een goede wedstrijd. “Ik ga natuurlijk mijn eigen kans gaan. Als Nederlanders rijden we natuurlijk niet achter elkaar aan. Maar om als junioren al een heel landenspel te gaan spelen, dat vind ik een beetje onzin.”

“Een WK is altijd een aparte wedstrijd, sommige jongens kunnen dan ineens tweemaal zo hard fietsen. Pidcock is voor mij de topfavoriet, al is het rondje erg technisch. Hij krijgt het dan vaak lastig. Voor de rest verwacht ik dat ook de Fransen erg goed zullen zijn. Daarnaast maakt ook Toon Vandebosch zeker een kans.”

Ryan Kamp

Naast Thymen Arensman vaardigt Gerben de Knegt nog vier andere junioren af naar Bieles. Zo werden ook Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Bart Artz geselecteerd. Ryan Kamp is de laatste weken erg goed op dreef. De eerstejaarsjunior legde in Hoogerheide nog beslag op de zevende plaats.