WK-selectie Tabor: Drie eerstejaars en drie tweedejaars

WK-selectie Tabor: Drie eerstejaars en drie tweedejaars

Bondscoach De Bie heeft zijn huiswerk voor het Wereldkampioenschap in Tabor klaar. België stuurt drie eerstejaars en twee tweedejaars. Indien Eli Iserbyt de wereldbeker wint, hij staat ruim aan de leiding, mag ook Han Devos mee, wat het totaal op zes junioren brengt.

Dat Eli Iserbyt, Jarne Driesen en Jappe Jaspers er bij zijn mag geen verrassing zijn. Zij presteren al heel het seizoen op het hoogste niveau en mochten dan ook niet ontbreken in de selectie voor Tabor. Ook Alessio Dhoore zat al twee keer in de A-selectie. Alleen de eerste manche in Valkenburg moest hij missen.

Tweedejaars Lander Loockx en Han Devos zijn volledig nieuw in de A-selectie. Het duo kende een uitstekende eindejaarsperiode. Ze zetten ook op het Belgisch kampioenschap een WK-waardige prestatie neer, met een derde en vierde plaats.

‘De verliezers’

Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Briek Hermans kreeg in Namen en Zolder een plaats in de selectie. Hij presteert echter de laatste weken niet op niveau en mag nu ook zijn WK-ambities opbergen.

Ook Victor Vandebosch was er al enkele keren bij, maar grijpt nu naast een ticket. De eerstejaars heeft echter volgende winter nog kansen genoeg om zich te bewijzen op internationaal niveau. Hij is samen met Seppe Rombouts wel reserve. Jarno Liessens’ seizoen gaat duidelijk in stijgende lijn, met een zesde plaats op het BK al hoogtepunt, maar ziet die positieve groei niet beloont met een WK-plaats.

Bij de dames weinig verrassingen.

Dames Elite:
Sanne CANT – Loes SELS – Ellen VAN LOY – Jolien VERSCHUEREN
Geen reserves.

Heren Junioren:
Alessio DHOORE – Jarne DRIESEN – Eli ISERBYT – Jappe JASPERS – Lander LOOCKX
Han DEVOS (onder voorbehoud van winst Wereldbekerklassement)
Reserves te kiezen uit (in alfabetische volgorde):
SEPPE ROMBOUTS – VICTOR VANDEBOSCH