WK Junioren – Jens Dekker tegen de rest?

WK Junioren – Jens Dekker tegen de rest?

Het zal ongetwijfeld een spannend wereldkampioenschap worden bij de junioren. Komende zaterdag om 11u kruisen ze hun degens op de omloop op het circuit van Terleamen. Het zal zeker geen gewoon ouderwets België-Nederland worden.

We zullen toch maar even eerst ons licht laten schijnen op de Lage Landen. De Nederlander Jens Dekker is misschien wel de topfavoriet. De Europese kampioen kon in Hoogerheide alle ziektekiemen uit zich rijden en veroverde daarmee nog de eindzege in de wereldbeker.

Ook de rest van het Nederlandse tweedejaarsblok is weer volledig in vorm. Na een mindere periode knoopten Mitch Groot en Thijs Wolsink met respectievelijk een zege in Lignières-en-Berry en een derde plaats in Hoogerheide weer aan bij de top.

De enige Belg die instaat zal zijn om Dekker het vuur aan de schenen te leggen is normaal Jappe Jaspers. De Belgische kampioen is al heel het seizoen de evenknie van zijn ploegmaat, maar zakte in Hoogerheide door ziekte een beetje door het ijs. Als hij weer zijn niveau van weleer weet tentoon te spreiden in Zolder, is Dekker nog niet klaar met hem.

Buitenlanders

De andere grote bereidging komt wellicht uit het Franse kamp. Ze tonen zich altijd sterk op een wereldkampioenschap en lieten in de wereldbeker al heel wat sterke prestaties optekenen. Ze lasten speciaal voor het WK een nationale stage in. Het zal vooral kijken worden naar de namen van Thomas Bonnet, winnaar van de wereldbeker in Zolder, Crispin Mickael en Tanguy Turgis.

Naast het Franse blok zijn er nog namen om in het oog te houden. Denk maar aan de Britse eerstejaars Tom Pidcock, tweede in Hoogerheide, de Amerikaan Gage Hecht, de Zwitser Kevin Khun en de Italiaan Jakob Dorigoni. Wordt het, het Wilhelmus, de Brabançonne, Marseillaise of toch nog een andere volkslied? Zaterdag net voor de klok van twaalf weten we het!

Startuur: 11 uur
Deelnemerslijst: klik hier
Uitzending: Live op Sporza (één)