Witse Meeussen schrijft Druivencross achter zijn naam

Witse Meeussen schrijft Druivencross achter zijn naam

In de Druivencross in Overijse ging Witse Meeussen vandaag met de overwinning aan de haal. Hij haalde het solo voor Lukas Malezsewksi en Ryan Cortjens. Door de regen van afgelopen nacht lag het parcours er erg glibberig bij.

Nadat Belgische kampioen Yente Peirens de kopstart nam, kwam er al snel een afscheiding van een vijftal renners. Zo leidde Peirens in de eerste ronde voor Witse Meeussen, Wout Vervoort, Lukas Malezsewski en Ryan Cortjens.

Beslissende derde ronde

Tot in de derde ronde leek er weinig afscheiding te komen totdat Meeussen zich op kop zette. . “In de eerste rondes hield ik me wat in om zo in de derde ronde in de aanval te gaan. Ik sloeg meteen een gaatje.”  De renner van Lares-Doltcini trok stevig door. Ryan Cortjens kon nog even aanklampen, maar zag Lukas Malezsewski naderen.

In de laatste ronde ging Malezsewski nog op en over Cortjens. Ondertussen kwam de overwinning van Meeussen niet meer in gevaar en schreef de Antwerpenaar de moeder van alle crossen bij achter zijn naam. Belgische kampioen Yente Peirens viel net naast het podium.