Witse Meeussen oppermachtig in Niel

Witse Meeussen oppermachtig in Niel

Hij was er al vaak heel dichtbij de afgelopen weken, maar nu is het Witse Meeussen opnieuw gelukt. De tweedejaarsnieuweling van Lares-Doltcini schreef vandaag de Jaarmarktcross in Niel op zijn naam. Meeussen haalde het solo. Zijn ploegmaat en eerstejaars Dante Coremans werd nog tweede, voor Joachim Van Looveren van Cycling.be-Alpha Motorhomes.

Witse Meeussen kwam, zag en overwon in de jaarmarktcross van Niel. Wout Vervoort nam oorspronkelijk de snelste start, maar Meeussen nam al heel snel de wedstrijd in handen nadat zijn concurrenten een fout maakten. Hij maakte er dan ook een echte one-menshow van op de flanken van de Rupeldijk.

15000037_10210936707472188_2805540884337987179_o“Ik had me voorgenomen om er een rustige wedstrijd van te maken”,  vertelde winnaar Meeussen op de website van de organisatie. “Maar na een foutje in de eerste ronde kwam ik op kop en sloeg ik meteen een mooi kloofje. Daarna heb ik zonder risico mijn wedstrijd afgewerkt. Je kan hier snel onderuit gaan.”

Voor Meeussen is het al zijn vierde overwinning van het seizoen. “Na vijf tweede plaatsen doet dat wel deugd. Die zeges en ereplaatsen raken wat meer in evenwicht. Het verschil tussen de eerste en tweede plaats was vaak nipt, maar mentaal en qua aandacht is het verschil wel heel groot.”

De concurrentie moest heel de wedstrijd achtervolgen. Dante Coremans legde uiteindelijk beslag op de tweede plaats.”Bij de start raakte ik niet in mijn klikker en moest ik meteen achtervolgen. De eerste plaats wal niet meer haalbaar. Jammer, want anders had het een mooie strijd met Wiste kunnen worden.”

Na pech moest Joachim Van Looveren nog tevreden zijn met stek drie. “In de materiaalpost wilde ik van fiets wisselen, maar de ketting van mijn propere fiets lag er meteen af. Ik moest verder op mijn vuil exemplaar. Zonder die tegenslag word ik allicht tweede, al kan ik wel leven met twee derde plaatsen in een week tijd.”

Naar: SoudalClassics.be – Foto: Bram Van Lent (rechts) & Wouter Toelen (boven)