Witse Meeussen haalt het na duel op het scherpst van de snee

Witse Meeussen haalt het na duel op het scherpst van de snee

Witse Meeussen is de afgelopen in goeden doen. Ook in het Limburgse Hasselt was de nieuweling van Lares-Doltcini de beste. Ryan Cortjens maakte het hem nog aardig lastig, maar moest tevreden zijn met de tweede plek. Dante Coremans ging in de finale nog naar plaats drie.

Witse Meeussen nam al van bij de start het heft in handen. “Ik was blij dat ik een goede start kon nemen deze keer”, vertelde Meeussen. “Daar heb ik samen met Angelo De Clerq de afgelopen weken ook stevig aan gewerkt. Het loonde ook, want ik kon meteen het verschil maken op de eerste achtervolger.”

Die achtervolger was Ryan Cortjens. Na een foutje in de eerste passages van het veld, begon de Limburger aan zijn inhaalrace. “Toen ik niet meteen in mijn klikpedaal geraakte na de balkjes en ook nog in de technische passage net voor de aankomst een foutje maakte, kon Ryan hellemaal aansluiten.”

Het draaide uit op een stevig duel. “We passeerden elkaar voortdurend en het was soms écht close. Het was allemaal nog toelaatbaar en ik ben blij met deze nieuwe overwinning.” Dante Coremans kon zich in de laatste ronde nog ontdoen van Thibau Nys en Noah Vreeswijk.