Wisselend succes voor de Belgen in voorlaatste wereldbeker

Wisselend succes voor de Belgen in voorlaatste wereldbeker

Het was een dag met hoogte en laagte in Italië. Tijdens de voorlaatste wereldbeker kroop Toon Vandebosch kroop dan wel op het podium, de andere Belgen moesten we omwille van de verschillende redenen verder in de uitslag gaan zoeken.

Wereldbekerleider Toon Vandebosch keerde met een brede glimlach naar huis. “Ik had niet mijn beste dag”, deed de Belgische kampioen zijn relaas op IKO-Enertherm.be. “Het parcours was echt enorm glad. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik denk dat iedereen wel eens gevallen is. Ikzelf ook een keer of drie. En ik reed ook nog eens lek. De Franse winnaar was al snel buiten schot en een derde plaats was het hoogst haalbare.”

Florian Vermeersch was de tweede beste Belg, na al zijn pech tijdens het Belgisch kampioenschap in Oostende nam hij een beetje revanche. Na een mindere start werd de man van Balen BC nog achtste. De motor van zijn ploegmaat Jelle Camps sloeg iets te laat aan en zo kwam als tiende over de meet, net voor Timo Kielich.

Minder geluk bij Telenet-Fidea Lions

Voor de drie Telenet-Fidea Lions in de selectie bracht de Italiaanse wereldbeker minder geluk. Arne Vrachten was de eerste van het trio en dat pas op de vijftiende stek. “Helemaal niet tevreden”, reageerde hij achteraf erg ontgoocheld op de teamwebsite. “Ik was goed vertrokken en reed comfortabel in zesde positie tot een Italiaan in de afdaling vol op mij inreed. Ik werd gewoon van het parcours gekegeld. Enkel een Italiaanse ‘ciao’ miste ik nog.”

Vanuit de achter grond moest hij zijn inhaalrace aanvatten. “Het kalf was na die valpartij al verdronken. Ik ben ontgoocheld. Te meer omdat de technische omloop me zeker lag. En ik heb mijn kansen niet kunnen verdedigen door een eigen fout, maar door die van een andere renner. Dat frustreert nog meer. Hopelijk mag ik volgende week starten in Hoogerheide en is het daar ook een schaatspiste.”

Ook Andreas Goemans race liep niet over rozen. “Ik was op weg naar een mooie uitslag op een parcours dat me niet lag tot ik net na de post lek reed. Eén ronde later brak ook nog mijn zadel af. Niet mijn dag”, besloot Goeman. Yentl Bekaert werd pas achtentwintigste.