William Junior Lecerf: The man in black die weet wat winnen is

William Junior Lecerf: The man in black die weet wat winnen is

William Junior Lecerf, nee het is niet de naam van een Amerikaanse blockbuster acteur, maar zeker sinds dit weekend wel eentje om in het oog te houden in het veldrijden. De nieuweling reed zich op twee fronten in de kijker. Zo mag hij zich ook leider noemen van een nationaal cyclocrossklassement.

Wonen in één van de uiterste puntjes van de Ardennen en aan veldrijden doen, het is geen gemakkelijke combinatie. “Wij zijn Vlamingen die in de buurt van Bouillon wonen”, vertelde William Junior Lecerf. “Veldrijden stelt hier niets voor, wij trekken dus regelmatig naar Vlaanderen en korter bij gaan we naar het Groothertogdom Luxemburg of naar de Franse Ardennen.”

Ook zondag was hij in actie in Luxemburg. Daar trok voor het tweede jaar op rij de Skoda Cyclocross Cup zich op gang. “Het was in Brouch inderdaad de eerste manche”, ging hij verder. “Het was een mooi en zwaar parcours, vergelijkbaar met een mountainbikeomloop.”

William Junior Lecerf nam meteen het heft in handen. “Enkel de Fransman Tom Paquet kon me nog even volgen. Ik ben alles blijven geven en ook hij moest lossen. Uiteindelijk finishte ik met twee minuten voorsprong en ben ik zo de eerste leider geworden van het klassement.”

Winnen en winnen

De criticasters horen we al denken dat winnen tegen een deelnemersveld dat onder het Vlaamse niveau ligt gemakkelijk is. Voor hen voegen we er graag aan toe dat Lecerf zaterdag ook al derde werd in Vollezele, de zware nieuwe manche van de Moedige veldrijder op de Congoberg.

Ondanks zijn twee overwinningen in het veld ondertussen is de nieuweling nog teamloos. “Voorlopig rij ik inderdaad als individuele renner in het zwart. Enerzijds omdat ik nog geen keuze gemaakt heb tussen het wegwielrennen en het veldrijden en anderzijds omdat hier simpelweg gaan veldritteams in de buurt zijn”, besloot hij.

Foto’s – Albert